radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Home Societat Palafolls prepara un nou Punt Lila per les Barraques de l’Alterfesta

Palafolls prepara un nou Punt Lila per les Barraques de l’Alterfesta

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 391 0

Aquest dimarts s’ha dut a terme al Local Jove Can Batlle la segona i última de les sessions de formació per a la instal·lació d’un Punt Lila a a la propera Festa Major de Palafolls.

Es tracta d’un espai d’informació que s’instal·larà durant les nits de barraques a l’Alterfesta i que servirà per combatre les situacions d’actituds i violències masclistes que es puguin produir en el decurs de la festa, així com també com a espai de prevenció d’aquestes violències.

Des de Can Batlle s’han ofert dues formacions a persones interessades en participar en aquest punt lila, amb l’objectiu de conèixer l’origen de les situacions de violència masclista als espais d’oci nocturn, com informar als qui s’acosten al Punt Lila i també com actuar davant de casos que es puguin produir.

Albert Muñoz és tècnic de Joventut de Can Batlle.

Les formacions han estat impartides des del projecte Cúrcuma, amb la intenció de preparar el Punt Lila per la Festa Major.

El punt servirà, d’una banda, per visibilitzar la lluita contra les agressions sexistes. Des de Can Batlle consideren important que en un espai d’oci nocturn com les barraques és important que es facin veure missatges com “No és no” o “Palafolls lliure de masclisme”.

D’altra banda, Muñoz destaca també que el punt ha servir per acostar-se a la població i donar eines sobre com reaccionar davant situacions de violència masclista.

A la formació hi han assistit entorn a unes 25 persones, i des de Can Batlle es treballa ara amb la intenció de poder instal·lar el punt durant les 4 nits de Barraques de l’AlterFesta, el proper mes de setembre.