radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Home Comarcal Els Focs de Blanes comencen amb èxit però amb el vent i el fum deslluint part de l’espectacle

Els Focs de Blanes comencen amb èxit però amb el vent i el fum deslluint part de l’espectacle

Comarcal Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 271 0

Foto: Ajuntament de Blanes

Aquest dimarts a la nit s’ha inaugurat la 49a edició del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, amb el primer dels 5 espectacles previstos dins de la Festa Major de Santa Anna de Blanes.

L’encarregada d’obrir el concurs ha estat la pirotècnica murciana Hermanos Ferrández, guanyadora del certamen en les tres últimes edicions.

La nit, però, ha tingut un protagonista inesperat: el vent. En aquest sentit, la direcció amb què bufava ha provocat que el fum de la pirotècnia es dirigís cap a la banda esquerra de la roca de Sa Palomera.

Això ha perjudicat al públic que hi havia en aquesta banda de la roca, que s’ha hagut de protegir del fum i que no ha pogut presenciar l’espectacle sencer.

A banda d’aquest fet, el consistori blanenc ha explicat que les traques d’inici i final de l’espectacle deixaven clar que l’empresa murciana venia a revalidar el títol obtingut en les últimes edicions del Concurs.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Blanes explica que la pirotècnia coneix els gustos del públic assistent al concurs, com ha quedat demostrat per la pluja sonora de les anomenades “roncadores de camura”, així com per la resta de figures de foc dibuixades al cel.

Aquesta nit, el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava continua amb l’actuació de la pirotècnia italiana Poleggi, que ha resultat guanyadora en altres concursos similars, com el de Bilbao o Tarragona, i que també ha participat al Festival Internacional de Focs d’Artifici de Malta l’any 2016, entre d’altres.