radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Medi Ambient El Govern català demana màxima precaució per l’alt risc d’incendi, a causa de l’onada de calor

El Govern català demana màxima precaució per l’alt risc d’incendi, a causa de l’onada de calor

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 150 0

Foto: Protecció Civil

El pla PROCICAT es manté en fase d’ALERTA per l’onada de calor que travessa el territori des d’aquest dilluns i que es preveu que es mantingui fins demà dijous.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, avui és una de les jornades amb temperatures més extremes, la qual cosa fa augmentar el risc d’incendi. És per això que el Govern català ha fet una crida a no baixar la guàrdia i seguir les recomanacions de protecció Civil pel que fa a la protecció de la salut, així com també en extremar la prudència per evitar un incendi forestal.

Igualment com ja va aconsellar Protecció Civil a principis de setmana, es continua demanant als Ajuntament que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús, i que es tingui especial cura dels col·lectius vulnerables, com la gent major de 75 anys, sense suport familiar o sense recursos.

En l’àmbit dels incendis, durant la reunió del Comitè Tècnic del Pla PROCICAT celebrada aquest dimarts, es va decidir mantenir la prealerta del pla especial per incendis forestals a Catalunya INFOCAT, degut a les altes temperatures i les baixes humitats.

La situació més delicada és a les comarques de ponent, i els Agents Rurals han informat del tancament d’accessos al Massís del Montsant, al Priorat, i els diversos cossos d’emergència han augmentat la seva vigilància i prevenció durant aquests dies.

Protecció Civil ha fet una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc en l’entorn forestal. En aquest sentit, l’organisme fa especial incís en evitar llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada, ja que amb una ventada pot revifar i ser l’inici d’un foc forestal.