radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu VespreDimecres, 19:30-20:00
Home Medi Ambient Protecció Civil demana precaució per la nova onada de calor que comença avui

Protecció Civil demana precaució per la nova onada de calor que comença avui

Medi Ambient

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 173 0

Les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya ho han estat anunciant en els darrers dies i els darrers mapes així ho confirmen. El territori viu a partir d’avui dilluns el pas d’una nova onada de calor, que segons les previsions s’ha d’allargar fins dijous.

A excepció de l’Aran, tot Catalunya experimenta una pujada generalitzada de les temperatures, i en algunes comarques de ponent, com la Noguera, el Segrià, el Pla d’Urgell i el Pallars Jussà, seran temperatures anormalment elevades per l’època de l’any.

Al Maresme, comarca que també s’inclou dins del llindar de perill alt per onada de calor, les temperatures màximes se situen al llarg d’avui entorn als 33 graus a l’interior de la comarca i vora els 29 al litoral. Tot i així, segons indica el Servei Meteorològic de Catalunya, les superacions del llindar d’avís al litoral i prelitoral seran locals.

Davant d’aquesta nova onada de calor, ja ahir diumenge Protecció Civil va posar en alerta el pla PROCICAT, i ha demanat als Ajuntament que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari. A la vegada, es demana que es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys, sense suport familar o sense recursos, així com persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat, persones que hagin d’estar-se a l’aire lliure o que hi hagin de fer activitats físqiues –incloses les laborals- i persones amb malalties cròniques.

També es demana tenir cura dels animals de companyia, treient-los a passejar en hores de poca calor, assegurant-se que té aigua a l’abast durant tot el dia i que estigui a l’ombra.

Entre les recomanacions emeses per Protecció Civil, s’aconsella hidratar-se molt sovint, evitar sortir al carrer en hores de màxima calor i evitar fer esport a l’exterior durant aquestes hores del dia.

En un altre sentit d’alerta, Protecció Civil també avisa que davant l’onada de calor i amb la baixa humitat augmenta el risc d’incendi, i que per tant cal evitar qualsevol conducta de risc en aquest sentit.