radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Home Comarcal El projecte Vacances en Pau reclama més atenció i reivindica la situació dels nens acollits

El projecte Vacances en Pau reclama més atenció i reivindica la situació dels nens acollits

Comarcal Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 475 0

A finals de juny estava prevista l’arribada dels infants sahrauís refugiats que passen l’estiu a l’Alt Maresme. D’entre tots ells, però, només l’infant que s’acull a Palafolls va arribar a les dates previstes, ja que uns problemes amb el visat van obligar a la resta a ajornar l’arribada a la nostra zona fins el passat 13 de juliol.

Ahir diumenge, el projecte Vacances en Pau celebrava la seva Festa Central, en una trobada que va reunir a tots els infants sahrauís i famílies d’arreu de Catalunya i que duu a terme diverses activitats lúdiques i reivindicatives.

Natatxa Frutos, una de les impulsores del projecte des de l’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara, ha explicat que l’acte va servir per donar a conèixer la situació que viuen els infants acollits, amb dures condicions de vida i que s’han perpetuat –i encara segueix així- des de fa més de 4 dècades.

Els 7 infants vinguts a l’Alt Maresme aquest estiu provenen dels Campaments de Refugiats Sahrauís de Tinduf, a Algèria. Les condicions de vida dels infants són molt dures, i s’aprofita l’època d’estiu perquè puguin ser acollits a Catalunya i, a la vegada, poder donar-los diverses atencions mèdiques difícils de rebre al seu lloc d’origen.

Des de l’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara recorden que la realitat del seu territori està condicionada per culpa d’accions fetes ja fa més de 40 anys, després que el Marroc envaís el territori del Sàhara Occidental aprofitant la debilitat de Franco. El Sàhara era, fins aquell moment, una colònia espanyola.

Natatxa Frutos demana que es posi més atenció en el projecte, que va tenir ara fa 10 anys un moment de molt bona acollida per part de les famílies catalanes, però que degut a la crisi ha anat veient com disminuïen els participants en el projecte.

Enguany, Palafolls ha acollit un infant sahrauí dins del projecte Vacances en Pau, i la resta passen l’estiu en altres poblacions de l’Alt Maresme com Tordera, Santa Susanna, Calella i Pineda, on s’hi estaran fins a finals del mes d’agost o principis de setembre.