radiopalafolls.cat


play

Ara fem

L'Hora del Te
Ràdio Palafolls
Dimecres, 20:04 -21:00

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 21:25-22:00
Home Policial - Judicial Els Mossos augmenten els efectius policials durant l’estiu, amb l’increment del turisme

Els Mossos augmenten els efectius policials durant l’estiu, amb l’increment del turisme

COMPARTEIX-HO
, / 346 0

Durant l’època d’estiu, la comarca del Maresme és un dels indrets on augmenta sensiblement el turisme, degut a l’inici de la temporada de platges i també de l’ús de les segones residències.

És precisament durant els mesos estivals quan, des de cossos de seguretat com els Mossos d’Esquadra, es decideix augmentar el nombre d’efectius i la presència policial als carrers per prevenir possibles delictes.

Principalment, segons explica el cos, els furts, principal tipus de fet delictiu detectat als carrers, així com també els robatoris a l’interior de vehicles.

En parla Llorenç Silva, caporal de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d’Esquadra.

Per tot plegat, els Mossos d’Esquadra elaboren un pla de seguretat adequat per aquesta època de l’any, i incrementen la presència policial als carrers.

D’una banda, explica Silva, amb agents uniformats, com a mesura dissuasòria per possibles lladres; de l’altra, amb agents de paisà, destinats a actuar en cas que es produeixi un furt.

Paral·lelament a les actuacions dels Mossos d’Esquadra al carrer, el cos també ha emès darrerament diversos consells de cara a prevenir robatoris en interior dels habitatges quan es marxa fora de vacances.

Per exemple, els Mossos recomanen tenir controlar i guardar en un lloc segur els objectes de valor, no deixar la bústia plena i demanar que algú de confiança faci visites periòdiques a casa quan s’és fora per controlar l’habitatge i evitar signes que demostrin que no hi ha ningú, així com també recomanen que no es faci públic a les xarxes socials quan es marxa de vacances.