radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Es constitueix el nou Consell Comarcal del Maresme, presidit per ERC
, / 300 0 0

Es constitueix el nou Consell Comarcal del Maresme, presidit per ERC

COMPARTEIX-HO
Home Comarcal Es constitueix el nou Consell Comarcal del Maresme, presidit per ERC

Aquest migdia s’ha fet la sessió de consitució del Consell Comarcal del Maresme, amb la presa de possessió dels 33 consellers que formaran part de la corporació durant aquesta nova legislatura 2019-2023 que també avui s’ha iniciat.

Aquesta setmana va anunciar-se el pacte entre ERC i Junts per Catalunya per governar al CCM, i avui s’ha proclamat president al republicà Damià del Clot, alcalde de Vilassar de Mar.

ERC té aquesta legislatura un total de 12 consellers, mentre que Junts per Catalunya en té 6. El pacte els porta a governar un consell amb majoria absoluta, i en què també hi tindran representació el PSC –amb 8 consellers-, Ciutadans –amb 2 consellers-, En Comú Guanyem –amb 2 consellers-, la coalició Altrenativa Municipalista-Amunt –amb 2 consellers més- i el Partit Popular –amb 1 conseller.

Des d’ERC asseguren que l’acord amb Junts per Catalunya va “més enllà de garantir la governabilitat del consell”, ja que “està en sintonia amb els anhels d’emancipació nacional i defensa dels drets i llibertats de Catalunya”.

Els dos partits han anunciat també la creació de les vicepresidències de Planificació Estratègica i Organització i Recursos, que recauen en Junts per Catalunya, així com també la vicepresidència de Relacions Institucionals, que ostenta ERC.

Els republicans afirmen que el govern amb Junts per Catalunya és “ambiciós” a nivell de programa, ja que té la intenció de recuperar el pla de mobilitat del Maresme, avançar en la gestió del litoral i la gestió forestal per fomentar l’economia verda.

Els dos socis de govern també han acordat que existeixi llibertat de vot i que les dues formacions puguin presentar mocions i propostes polítiques pròpies.