radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Divendres, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDivendres, 19:30-20:00
Home Medi Ambient La Taula de la Tordera vol continuar implicant la ciutadania en la gestió del territori

La Taula de la Tordera vol continuar implicant la ciutadania en la gestió del territori

Medi Ambient

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 556 0

Foto: RP

Aquest dimecres a la tarda, l’Arxiu Municipal de Malgrat de Mar va acollir una nova trobada de la Taula del Delta i de la Baixa Tordera.

L’objectiu de la trobada, segons els seus organitzadors, ha estat reprendre el fil del projecte de la taula iniciat ara fa 2 anys per part dels municipis de Tordera, Malgrat de Mar, Blanes i Palafolls per establir un espai “deliberatiu i de governança” entorn a la gestió territorial de la nostra zona.

El projecte s’enfoca, d’una banda, en els canvis que es generen a partir de l’impacte de la gestió del territori per part de les persones que hi viuen i, de l’altra, en l’impacte que suposa el canvi climàtic; tot plegat, amb l’objectiu de garantir un equilibri ecològic, social i econòmic pel territori.

Annelies Broekman, investigadora del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), explica que la intenció és generar sinergies entre els municipis integrants de la Taula de la Tordera i la resta de persones que s’hi impliquen.

Broekman considera que cal treballar de forma conjunta per assolir una bona gestió del territori, tot plegat sense oblidar la diversitat de cada municipi i les diferents realitats i necessitats existents.

Després de la impulsió del projecte ISACC TorDelta, el següent pas que es fa ara entre el CREAF i la Taula de la Tordera és tirar endavant el projecte Readapta, i que suposarà una continuació de la feina iniciada amb l’anterior iniciativa.

La investigadora Annelies Broekman remarca que cal continuar treballant per educar i conscienciar entorn a la problemàtica ecològica que es viu al territori, i que cal prendre part en el desenvolupament d’activitats que ajudin a revertir aquesta situació.

La Taula del Delta i de la Baixa Tordera es un projecte obert a tothom i que treballa a tots els nivells, no només a nivell tècnic o polític.