radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dimarts, 10:00-13:00
Home Política ERC presentarà al ple una moció per posar un llaç groc a l’Ajuntament

ERC presentarà al ple una moció per posar un llaç groc a l’Ajuntament

Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 472 0

Foto: RP

El proper dijous s’ha de celebrar la primera sessió ordinària del ple de Palafolls de la nova legislatura 2019-2023 a l’Ajuntament.

Dins dels punts inclosos a l’ordre del dia, el grup d’ERC al ple palafollenc ha inclòs una moció a favor de la col·locació d’un llaç groc al balcó de l’Ajuntament.

Al text de la moció, els republicans argumenten que els llaços són símbols de solidaritat passiva que poden tenir molts colors vinculats a la causa, opinió o reivindicació amb la qual s’empatitza, i els de color groc s’han convertit en el símbol reivindicatiu per mostrar el seu rebuig contra la “vulneració de drets civils fonamentals” i per denunciar “l’empresonament injust de persones que defensenuns ideals “que són totalment legítims”.

A la moció, ERC argumenta que, en un Estat de Dret, “ha de prevaldre la llibertat d’expressió”, per poder exposar públicament els “símbols que representen idees, pensaments i emocions que no van en contra de ningú, sinó a favor de la llibertat de pensament”.

Els republicans consideren que, qui arrenca llaços grocs no discrepa de l’indepentisme, sinó que “aplaudeix la violència institucional” que, segons la formació, representa l’empresonament.

Després d’exposar també altres motius, el text acaba manifestant el suport a la iniciativa social i ciutadana de col·locar llaços grocs en llocs públics i privats, així com condemnar la retirada de qualsevol símbol de llibertat d’expressió de la via pública i de llocs privats.

A banda, ERC Palafolls argumenta que la decisió de presentar la moció al ple es fa “des de la plena naturalitat del gest i el compromís de país i amb el govern de la Generalitat injustament deposat pel 155”, i sense ànims de defugir de cap debat que se’n pugui derivar degut a la diversitat idegològica del ple palafollenc.