radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Policial - Judicial Els Mossos demanen prudència a les xarxes socials durant el període de vacances

Els Mossos demanen prudència a les xarxes socials durant el període de vacances

COMPARTEIX-HO
, / 360 0

L’arribada de l’estiu és sinònim de vacances per una bona part de la població, que aprofita la calor i el bon temps per fer escapades de cap de setmana o de més dies o setmanes. Aquestes sortides fan que els habitatges quedin sols, i l’absència de persones és, tot sovint, un reclam per als lladres.

És per això que el cos de Mossos d’Esquadra inicien, cada any, una campanya de conscienciació ciutadana entorn a la prevenció de robatoris a l’interior d’habitatges.

Des del cos demanen a la ciutadania que se segueixin diversos consells bàsics amb els quals es pot disminuir el risc de patir algun tipus de robatori a l’habitatge.

Una de les recomanacions és tenir controlats els objectes de valor que es tenen a l’immoble, i guardar-los en un lloc segur durant els dies en què s’és fora. També es recomana fer-los fotos i anotar-se els números de sèrie i les característiques en cas que siguin sostrets.

Alguns consells van també encarats a la manera com mantenim l’habitatge quan som fora. És important no deixar que s’acumuli correspondència a la bústia de casa, i demanar a algun familiar o algú de confiança que faci visites periòdiques al domicili.

En cas de viure en blocs de pisos, també és important evitar que entrin persones desconegudes per la comunitat de veïns. D’altra banda, en cas de pèrdua o sostracció de les claus de casa es reocmana canviar el pany de la porta.

Des dels Mossos també es recomana la instal·lació de sistemes de seguretat, com alarmes, o també sensors de llum o videovigilància en el cas de viure en cases unifamiliars.

El caporal Llorenç Silva, de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos, avisa també que un dels errors més freqüents que es cometen és fer públic, via xarxes socials, que es marxa de vacances. Aquest simple gest és una informació molt valuosa pels possibles lladres, ja que a partir d’aquell moment saben que l’habitatge queda sol.

La zona del Maresme concentra un nombre important d’urbanitzacions, que sovint són blanc dels robatoris, però els Mossos d’Esquadra expliquen que aquests delictes es pateixen de forma generalitzada a tot el territori.

Des del cos s’insisteix en què cal continuar treballant conjuntament amb els cossos de policies locals per evitar aquest tipus de robatoris i que cal conscienciar a la ciutadania per tal de prevenir-los.

Paral·lelament a les recomanacions a nivell d’habitatge, el cos de Mossos d’Esquadra engega també durant l’època d’estiu la campanya Gregal, amb l’objectiu de prevenir delictes com robatoris o furts, especialment en zones d’alt volum de turisme.