radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Sessións DJ localsDissabte, 00:00 -02:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Comarcal Es creen 6 noves rutes turístiques per posar en valor el patrimoni del Maresme

Es creen 6 noves rutes turístiques per posar en valor el patrimoni del Maresme

Comarcal Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 453 0

El Consell Comarcal del Maresme ha anunciat una millora del finançament dels Fons FEDER pel projecte “L’herència del Maresme. Rutes turístiques pel patrimoni cultural de la comarca”.

Segons ha informat l’ens, es tracta d’una iniciativa que vol contribuir a desestacionalitzar el turisme facilitant que els visitants s’acostin al llegat històric i al patrimoni cultural maresmenc a través de la creació de 6 noves rutes i també actuacions de millora en 8 recursos culturals de la comarca considerats com a “singulars”.

El projecte actuarà, d’una banda, en el disseny i senyalització de mitja dotzena de rutes turístiques temàtiques que rescaten la història de la comarca.

S’hi inclou el llegat Iberoromà; les torres de guaita, defenses i fortificacions; el modernisme; el patrimoni indià; la indústria tèxtil i el Camí de Sant Jaume.

D’altra banda, el projecte també vol difondre tant les rutes com la resta de productes turístics, amb la creació d’una plataforma digital, així com també intervenir en 8 recursos considerats com a “singulars”.

En aquest cas, la inciativa contempla la rehabilitació de l’edifici històric de Vil·la Flora de Canet de Mar; la rehabilitació de la Masia de Can Ratés de Santa Susanna com a equipament d’ús cultural i turístic, o la recreació 3D del Castell de Burriac de Cabrera de Mar, entre d’altres actuacions.

Segons ha informat el Consell Comarcal del Maresme, la meitat del finançament del projecte –que en total és de més de 2 milions 600 mil euros- es cobreix a través de fons europeus, mentre que la resta de diners els aportaran els 27 municipis que s’han implicat en el projecte, entre ells Palafolls.