radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Aturem la C-32 enceta visites guiades als paratges per on s’ha fet la tala d’arbres
, / 244 0 0

Aturem la C-32 enceta visites guiades als paratges per on s’ha fet la tala d’arbres

COMPARTEIX-HO
Home Comarcal Aturem la C-32 enceta visites guiades als paratges per on s’ha fet la tala d’arbres

La plataforma, contrària al projecte de perllongació de l’autopista del Maresme fins a Lloret de Mar, anunciava el dia abans de la suspensió cautelar dels treballs per part del TSJC l’inici d’unes visites guiades pels paratges afectats per les obres.

Es tracta de la iniciativa “L’Enigma de Lloret – Visites Guiades al Patrimoni en perill i al bosc talat”, i s’han iniciat aquest cap de setmana, amb la intenció de realitzar-se tots els dissabtes i diumenges del mes de juliol.

Durant les visites, els membres de la plataforma Aturem la C-32 guien als assistents a través d’un recorregut que passa pel Conjunt Monumental disseminat pels Boscos de Sant Pere, fent un repàs dels orígens, la rellevància de l’obre i la importància de la “preservació, dignificació i promoció” que, defensen, que cal fer d’aquest patrimoni.

Cristina Jeremies, membre de la plataforma, explica que malgrat haver rebut la notícia de la suspensió cautelar de les obres, és important donar a conèixer igualment la part del territori que s’ha vist afectada, així com la que hagués pogut veure’s afectada per la tala si el projecte hagués continuat endavant.

Per una banda, la intenció és posar en valor el patrimoni cultural i mediambiental de la zona, però a la vegada posar a debat els efectes que, segons afirma la plataforma, tenen les obres de perllongació de l’autopista del Maresme, ara aturades, sobre els boscos de la zona.

En aquest sentit, Jeremies explica que durant la visita es mostren les afectacions sobre el terreny i també s’expliquen les alternatives existents al projecte.

Les visites guiades als paratges de Lloret s’han iniciat aquest cap de setmana, amb la previsió que se celebrin cada dissabte i diumenge de juliol. La sortida es fa a les 9 del matí des de davant del restaurant El Senglar de Lloret, situat a prop del monument a l’Àngel, i per participar-hi cal inscriure’s prèviament trucant al telèfon 652 083 702.