radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Cultura La palafollenca Mireia Pozas actua al concert final del festival Beats of Cochlea, a Varsòvia

La palafollenca Mireia Pozas actua al concert final del festival Beats of Cochlea, a Varsòvia

Cultura Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 839 0

Aquesta clarinetista palafollenca, membre de l’EMMiD de Palafolls i de 8 anys d’edat, ha viatjat aquesta setmana a Polònia per participar a la cinquena edició d’aquest festival de caràcter musical i científic i en què hi participen infants, joves i adults amb trastorns auditius.

El primer dia de festival, el dilluns 8, es van fer les audicions de la vintena de persones assistents al festival provinents d’arreu del món, i que determinaven qui actuaria a l’Actuació Musical Final de l’esdeveniment.

L’endemà dimarts, els participants van intercanviar experiències entre ells i els professors assistents, amb tallers musicals de tot tipus, i de cara al dimecres va celebrar-se el concert final, titulat “Les trobades musicals de mestres i artistes”. La Mireia va ser una de les 10 persones escollides per participar en aquesta última actuació.

Segons Raquel Saiz, mare de la Mireia, ha estat una experiència molt maca tant per ella com per la família, i es mostra molt satisfeta de veure com ha pogut ser una més malgrat la sordesa profunda que pateix.

En aquest sentit, la mare afirma que no s’haurien imaginat mai que ni la Mireia ni l’Arnau –el seu germà, que també pateix sordesa profunda i també és músic a la Banda de Palafolls- poguessin tocar un instrument musical, i agraeix el suport rebut des de l’escola de música palafollenca.

La mare de la Mireia també ha volgut destacar el fet que formi part de la Banda de Palafolls, cosa que va posar en valor també una de les professores poloneses amb qui ha treballat aquests dies a Varsòvia, comparant-ho amb la formació més individualista d’altres escoles d’arreu del continent.

Tant la Mireia com el seu germà Arnau participen activament en iniciatives musicals que es desenvolupen en altres llocs fora de Palafolls. A finals d’aquest mes de juny, tots dos van participar al concert de debut de la Jove Orquestra Graeme Clark, formada per una dotzena de músics d’entre 8 i 17 anys d’edat nascuts amb sordesa severa o profunda i que, actualment, poden sentir i escoltar gràcies als implants coclears.