radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dimarts, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDimarts, 19:30-20:00
Inici » El Banc de Sang s’atura demà a Palafolls fent una crida a noves donacions en aquest inici d’estiu

El Banc de Sang s’atura demà a Palafolls fent una crida a noves donacions en aquest inici d’estiu

Salut Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 529 0

Demà dissabte, Palafolls tornarà a acollir una de les donacions periòdiques de sang que s’organitzen per tot el territori.

Una campanya que arriba al nostre municipi en una època especialment delicada pel que fa a les reserves del Banc de Sang i Teixits, ja que durant els períodes vacacionals decauen les donacions.

En aquest sentit, es tracta d’una època de l’any en què, entre d’altres, incrementen els desplaçaments per carretera i, conseqüentment, també augmenten els accidents de trànsit.

És per això que des de l’organisme sanitari es fa una crida a la població per tal que s’acosti als punts on es fan les donacions de sang.

En el cas de Palafolls, la campanya del Banc de Sang hi arriba demà dissabte, de 10 a 14h, al CAP de Salut. Per poder donar sang, prèviament cal haver esmorzat bé, ser major d’edat i pesar més de 50 quilos. Un cop arribats al CAP de Salut, els donants ompliran una enquesta prèvia sobre aspectes de salut.

Mayra Di Giorgi és delegada del Banc de Sang a Palafolls.

En general, el grup 0– és un dels que més reserves requereix, ja que només un 8% de la població a Catalunya forma part d’aquest grup sanguini, i per tant les donacions són més escasses.

Malgrat tot, Di Giorgi aclareix que la crida actual es fa a nivell general, ja que les reserves han baixat per tots els grups, i afegeix que, si algun veí de Palafolls no pot assistir a la donació de demà dissabte, el Banc de Sang sol instal·lar autobusos mòbils de la campanya de donacions en esdeveniments arreu del territori, com per exemple les Festes Majors, i on també s’hi podrà anar per fer una donació.

Un cop feta la donació de sang és important tenir en compte diverses recomanacions de cara a les següents hores. Per exemple, és aconsellable no fer esport, no aixecar pesos amb el braç del qual s’ha fet la donació ni tampoc beure alcohol ni fumar, en aquest cas durant les primeres dues hores després.