radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Medi Ambient El TSJC suspèn cautelarment les obres de perllongació de la C-32 fins a Lloret

El TSJC suspèn cautelarment les obres de perllongació de la C-32 fins a Lloret

Medi Ambient

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 374 0

Aquest dimecres, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha aturat de forma cautelar el projecte per allargar l’autopista del Maresme entre Tordera i Lloret.

El tribunal argumenta que l’estudi d’impacte ambiental del projecte i les resolucions que se’n deriven no compleixen amb la Llei de Canvi Climàtic feta per la Generalitat.

Entre d’altres, s’apunta a una manca de senyalització de la zona de treball, l’afectació a una zona de risc extrem d’incendis, una manca d’estudi sobre la fauna a les rieres de Sant Daniel i Salomó, així com també no haver acabat el procés d’expropiació.

Jordi Palaudelmàs, portaveu de la plataforma Aturem la C-32, recorda que és la segona vegada que el TSJC suspèn al Govern les obres de perllongació de l’autopista.

Aquest cop, la suspensió ha arribat un cop ja iniciats els treballs, però el portaveu assegura que estan satisfets.

Palaudelmàs afirma que la lluita de la gent de la plataforma a peu de bosc, alentint la tala d’arbres als boscos de Tordera, Blanes i Lloret que va iniciar-se a finals de maig, ha fet que s’hagin talat només 10 hectàrees de les 60 previstes, i assegura que, sense aquestes accions de protesta, la xifra hagués arribat a les 40 o 50 hectàrees.

Des de la plataforma insisteixen, però, que cal continuar reclamant una millora de la mobilitat de la zona apostant per projectes ja existents, alguns d’ells ja pressupostats, com el desdoblament de la carretera de Blanes a Lloret o la ronda de circumval·lació d’aquests municipis.

En aquest sentit, Palaudelmàs assegura que el projecte de perllongament només beneficia a Abertis, ja que permetria a l’empresa continuar amb la concessió de l’autopista.

Després de la suspensió cautelar del projecte, des de la plataforma recorden que, d’altra banda, cal també que es resolgui el recurs interposat contra el projecte. En aquest sentit, però, es mostren confiats que tot plegat s’acabi aturant de forma definitiva.