radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Societat Les urbanitzacions, l’escull de la implantació de la fibra òptica a Palafolls

Les urbanitzacions, l’escull de la implantació de la fibra òptica a Palafolls

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 690 0

Cable de fibra òptica – Foto: RP

Aquests dies, operaris de la companyia de telecomunicacions Telefònica continuen amb els treballs de cablejat al barri de Sant Lluís com a pas per l’abastiment de fibra óptica al municipi.

La implantació d’aquesta tecnologia de telecomunicacions, que mica en mica es va estenent pel territori, encara no és una realitat a Palafolls.

Des de la regidoria de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Palafolls s’explica que, de cara al proper 2020, es preveu una apagada analògica, per la qual s’assegura que caldrà estar preparat a nivell de telecomunicacions per evitar alteracions al servei.

Malgrat tot, des del consistori s’admet que un dels problemes amb la implantació de la fibra òptica són les zones allunyades del nucli urbà, com Sant Genís o les urbanitzacions. En el cas de Palafolls, indrets com Mas Carbó, Mas Reixac o Ciutat Jardí tenen més dificultats per rebre aquest tipus de tecnologia.

Els motius, segons explica Oriol Jordan, regidor de Noves Tecnologies del consistori, són el nombre més baix d’habitants d’aquestes zones i també el tipus d’orografia del terreny. Aquests dos aspectes, segons el regidor, tiren enrere a les companyies de telecomunicacions a l’hora d’apostar per la instal·lació de la infraestructura necessària per fer arribar la fibra, ja que no hi veuen una inversió rendible.

Jordan explica que, tot i que l’apagada analògica no és encara segura, l’Ajuntament vol treballar entorn a aquesta idea. D’altra banda, assegura que es continuen les negociacions amb les companyies per continuar amb la implantació de la fibra al municipi.

El regidor assegura que en urbanitzacions d’altres municipis també existeix la mateixa problemàtica, i no s’aventura a fer cap previsió concreta sobre quan es podrà implantar el servei.

La fibra òptica és una tecnologia que millora l’amplada de banda de la xarxa d’Internet, i multiplica fins a 5 la velocitat de les connexions en comparació amb les connexions d’ADSL.