radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
Home Societat El projecte educatiu Tastets d’Ofici compleix 10 anys

El projecte educatiu Tastets d’Ofici compleix 10 anys

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 422 0

Foto: Ajuntament de Palafolls

Ja fa una dècada que l’institut de la Font del Ferro de Palafolls impulsa el projecte educatiu Tastets d’Ofici, un conveni que s’adreça a joves estudiants de 3r i 4t d’ESO per afavorir l’assoliment dels objectius i les competències clau en aquesta darrera etapa educativa obligatòria, tant a nivell acadèmic com personal.

Es tracta d’alumnes amb casuístiques diverses, que tenen problemes per poder aconseguir el graduat de l’ESO , ja sigui per desmotivació pels estudis o bé per casos d’absentisme escolar o problemes d’adaptabilitat al sistema ordinari.

Els alumnes que s’adhereixen al programa realitzen, per una banda, 20 hores setmanals al centre educatiu, en un grup classe d’aula oberta i participant en les optatives amb el grup ordinari. Per l’altra, destinen 10 hores més a la seva inserció laboral i social treballant en diverses empreses o departaments de l’Ajuntament de Palafolls.

Des de l’Institut de la Font del Ferro, centre impulsor de la iniciativa, es fa una valoració molt positiva de la iniciativa, ja que s’afirma que els alumnes participants progressen positivament al llarg del curs, així com també s’aconsegueix que el programa esdevingui una eina d’orientació pels estudis.

En parla Dolors Morales, responsable del programa Tastets d’Ofici.

El projecte va inciar-se ara fa 10 anys amb la col·laboració d’espais laborals d’àmbit municipal, com la Brigada d’Obres o a la Llar d’Infants, però mica en mica es va anar ampliant també en l’àmbit privat.

Actualment col·laboren al projecte Tastets d’Ofici la Llar d’Infants, les escoles de primària i diverses empreses privades de Palafolls de l’àmbit de l’hostaleria, la mecànica o la informàtica.

La responsable del projecte assegura també que tots els estudiants que s’acullen al programa decideixen continuar formant-se un cop acaben l’ensenyament obligatori, i aposta perquè es treballi per connectar més els joves amb el seu entorn.

Durant aquest passat curs 2018-2019 han estat catorze els alumnes inscrits al programa Tastets d’Ofici. De cara al proper curs seran una dotzena els estudiants que s’afegiran a aquest projecte educatiu pensat des del centre educatiu per donar sortida a aquests alumnes amb necessitats especials.