radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Societat Es manté la xifra de sol·licituds d’ajuts de menjador escolar pel curs 2019-2020

Es manté la xifra de sol·licituds d’ajuts de menjador escolar pel curs 2019-2020

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 326 0

A finals del passat mes de maig es va obrir el període per sol·licitar, a Palafolls, els ajuts pel menjador escolar de cara al proper curs 2019-2020.

Enguany, la xifra de peticions ha estat de 181, un nombre similar al que es va registrar l’any anterior, quan van ser 179.

Aquestes peticions han estat fetes a l’Ajuntament i, posteriorment, tramitades al Consell Comarcal del Maresme, que és l’ens que dona el servei i que, alhora, s’encarrega de l’adjudicació dels ajuts en base a diversos barems.

Els demandants, segons informa l’Ajuntament de Palafolls, són famílies que escolaritzen per primera vegada els seus fills i filles a P3, així com també n’hi ha d’altres que repeteixen la demanda de cursos anteriors.

Judit Puig, membre de l’Àrea de Serveis Socials del consistori palafollenc, explica que, tot i haver fet la sol·licitud en anys anteriors, això no implica que es s’hagi de rebre enguany.

Un cop tancat el període de recepció de sol·licituds, a mitjans de juny, l’Àrea de Serveis Socials ha fet el buidatge de peticions, comprovant que no falta cap tipus de documentació, i s’han tramitat les demandes al Consell Comarcal del Maresme, que és l’organisme que en fa la valoració i publica les adjudicacions finals, que està previst que es coneguin al mes de setembre.

Les beques menjadors van adreçades a l’alumnat des dels cursos de parvulari fins a l’educació secundària, i les poden demanar els estudiants empadronats a Palafolls o bé aquells que, tot i ser de fora la comarca, estudiïn al nostre municipi.

Els requisits necessaris per optar a les ajudes estableixen uns màxims de renda familiar, així com també si la família és nombrosa o monoparental, entre d’altres barems.

L’any passat, el Consell Comarcal del Maresme va atorgar entorn a un centenar d’ajuts de menjador, de les 177 que es van sol·licitar a finals de curs anterior.

El principal motiu pel qual van quedar descartades algunes de les sol·licituds va ser per superar el llindar màxim de renda familiar fixat en la convocatòria.