radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Inici » La roba usada recollida a Palafolls el primer semestre de l’any puja un 39%

La roba usada recollida a Palafolls el primer semestre de l’any puja un 39%

COMPARTEIX-HO
, / 712 0

La Fundació Humana, encarregada de la recuperació i gestió de roba de segona mà, ha informat recentment que, durant el primer semestre d’enguany, s’ha recollit a Palafolls més de 10 tones de tèxtil dels seus contenidors.

Aquesta xifra representa gairebé un 40% més del total de roba usada que es va recuperar al mateix període de l’any passat, i equival a 21.000 articles de roba que podran ser reutilitzats o reciclats i dels quals s’allargarà la vida útil.

La roba procedeix dels contenidors de color verd que Humana té situats en alguns llocs del municipi, on s’hi poden dipositar roba, calçat, complements i tèxtil de la llar que ja no s’utilitza.

Segons afirma la fundació, la reutilització i el reciclatge de tèxtil té un benefici ambiental. Per una banda, asseguren, contribueix a l’estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

En aquest sentit, segons Humana, les més de 10 tones de roba recollides des del gener fins al passat mes de juny representen un estalvi de 32 tones de CO2 a l’atmosfera.

Tot i aquesta recuperació, segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, al territori només es recupera el 12% de la roba que deixa de fer servei.

A aquesta dada cal sumar-li el fet el residu tèxtil és la cinquena fracció de residu que més es genera, només per darrere de l’orgànica, els envasos i plàstics, el paper i el cartró i el vidre, i a la vegada és la que té el percenatge de valoració més alt, per sobre del 90%.

La roba que recull Humana dels seus contenidors té dues destinacions. La majoria –un 85%- va a parar a la planta de preparació per a la reutilització que la fundació té a l’Ametlla del Vallès, mentre que la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.