radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Home Comarcal Inauguren el nou Hospital de Dia a Blanes

Inauguren el nou Hospital de Dia a Blanes

Comarcal Salut

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 385 0

Aquest matí de dijous s’ha inaugurat el nou Hospital de dia de l’Hospital Comarcal de la Selva, a Blanes, i que ha entrat en funcionament aquest juliol.

La unitat, que fins ara s’allotjava a la segona planta, ara s’ha traslladat a la planta zero, amb l’objectiu d’ampliar l’espai, facilitar l’accés als pacients a aquesta unitat i treure una activitat ambulatòria de l’àrea d’hospitalització del segon pis.

El nou Hospital de Dia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva és un recurs assistencial per atendre els pacients que requereixen tractaments oncològics i mèdics i que no han d’ingressar a l’hospital.

Les obres de la nova unitat van començar el mes d’octubre del passat 2018, i han tingut un cost de 180 Mil euros.

Durant l’últim any, l’activitat a l’Hospital de Dia s’ha incrementat en gairebé un 20%. En el període comprès entre gener i maig del 2018 es van fer un pràcticament 1.400 sessions, mentre que en el mateix període del 2019 la xifra augmentava per sobre de les 1.650, la majoria d’elles tractaments d’oncohematologia.

La reforma del centre ha comportat un increment dels punts d’atenció, passant dels 9 que hi havia anteriorment als 12 existents actualment. Un augment que, segons afirmen des de l’ens sanitari, ha de permetre donar una millor resposta a l’augment de l’activitat i, conseqüentment, millorar la programació.

El lloc que ocupa actualment el nou Hospital de Dia de Blanes és on hi havia hagut part de l’arxiu d’històries clíniques, un servei que actualment està digitalitzat i que ha permès alliberar aquest espai per poder donar-li un ús assistencial.