radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
La major part del turisme que visita el Maresme s’allotja en hotels i ho fa per oci
, / 263 0 0

La major part del turisme que visita el Maresme s’allotja en hotels i ho fa per oci

Turisme

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Turisme La major part del turisme que visita el Maresme s’allotja en hotels i ho fa per oci

Aquesta és una de les conclusions que es desprèn d’un estudi elaborat per LABTurisme de la Diputació de Barcelona, on s’exposa informació sobre quin és el perfil del turisme que visita la nostra comarca.

L’informe, que s’ha fet en col·laboració amb el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, s’ha fet centrant-se en les poblacions de Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar i Mataró, i ha realitzat un total de 1.373 enquestes, la major part homes –un 61,5%-, i la resta dones –38,5%.

L’informe explica que la mitjana d’edat dels enquestats és de 46 anys, i la majoria tenen nacionalitat espanyola –un 32%-, seguida dels britànics –16,8%- i els neerlandesos –gairebé un 11%.

2 de cada 3 turistes que visiten el Maresme s’allotgen en hotels, l’opció preferida amb un 67,5%, seguida pels càmpings –un 21,5%.

Aquesta és una tendència ja seguida en anteriors temporades, en què també es mostrava que el turisme rural, malgrat ser l’opció minoritària, es consolidava a la comarca, igualment com els càmpings.

L’informe de LABTurisme també exposa que la gran majoria dels turistes que visiten el Maresme ho fan per oci –un 90%-, per davant del 6,.5% que viatja per motius personals i un 3,6% restant que ho fa per raons professionals. Com a activitats durant l’estada, molts dels visitants escullen passejades tranquil·les i de relax i també la platja.

L’equesta també mostra aspectes econòmics com, per exemple, la despesa que fa el turista que visita la comarca. Segons l’informe, l’allotjament és l’àmbit que més despesa comporta, amb 268 euros de mitjana, seguit del transport, d’anada i tornada, entorn als 180 euros de mitjana. La resta de despeses diverses de les vacances suposen, de mitjana, entorn als 200 euros. En total, la despesa mitjana que fa un turista que visita la comarca del Maresme és de 646 euros.

Entre d’altres dades, l’informe també mostra que poc més de la meitat dels turistes participants a l’enquesta –un 53%- és la primera vegada que visiten el Maresme, mentre que un 7% ho fan per segona vegada.

A la vegada, 1 de cada 3 enquestats assegura que, com a mínim, és la 4a vegada que visita la comarca, i un 45,4% repeteix la visita al Maresme.