radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Política Els plens ordinaris se celebraran el tercer dijous de cada mes

Els plens ordinaris se celebraran el tercer dijous de cada mes

Política

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 648 0

El primer ple de la nova legislatura a l’Ajuntament de Palafolls, de caràcter extraordinari, ha començat amb un primer punt per donar compte de diverses resolucions de l’alcalde en matèria de nomenaments de membres de la Junta de Govern Local, tinents d’alcalde i altres delegacions.

Seguidament, l’alcalde, Francesc Alemany, ha fet pública la periodicitat dels plens ordinaris de l’Ajuntament, que es faran el tercer dijous de cada mes, no festius, exceptuant el mes d’agost, a les 19h.

Una decisió aprovada pels vots a favor de tots els regidors del govern i amb l’abstenció de l’oposició. El PSC, per la seva banda, ha argumentat que celebrar els plens mensualment és una “sobrecàrrega” pels tècnics municipals, i Palafolls en Comú ha criticat la incompatibilitat horària que considera que pot generar l’hora escollida per les comissions prèvies als plens.

L’alcalde no considera que la nova periodicitat dels plens sigui cap problema, ja que assegura que s’acabarà celebrant una mitjana de plens a l’any similar a l’anterior mandat però d’una forma més “ordenada”.

Pel que fa a les dedicacions i retribucions que percebran els regidors del govern, només Susanna Pla i Sònia González tindran dedicació exclusiva, mentre que la resta de membres del govern tindran dedicacions parcials diverses.

Serà el primer cop que tots els regidors que formen el govern palafollenc cobraran per la seva tasca, igualment com en el cas de l’alcalde, que per primera vegada tindrà un sou de 13.125 euros per una dedicació del 35%.

En aquest punt, el PSC s’ha abstingut a la votació, però ha manifestat el seu suport cap a les retribucions exposades. La socialista Dolors Agüera ha recordat que els regidors del govern han de cobrar per la seva feina, i ha aconsellat al govern que aposti per recuperar l’equiparació de sous dels regidors amb la resta de treballadors públics.

Clara Hidalga, de Palafolls en Comú, ha dit que el seu vot seria un No, i ha argumentat breument que en mandats anteriors ERC hauria criticat les dedicacions de governs anteriors quan els republicans estaven a l’oposició.

El ple també ha aprovat la contractació d’un càrrec de confiança que ajudarà a la coordinació de l’acció de govern, així com apujar fins a 200 euros la retribució per assistència als plens pels membres de la corporació municipal.

Al final del ple, la portaveu socialista Dolors Agüera ha volgut destacar la presència majoritària de dones al ple de municipal, circumstància que es dona per primera vegada a Palafolls, felicitant a totes les membres de la corporació per dedicar-se a la tasca política malgrat les dificultats existents a nivell laboral i familiar.

La següent sessió plenària, que serà la primera de caràcter ordinari, se celebrarà el proper dijous 18 de juliol.