radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Ona MaresmeDijous, 15:00-17:00
Home Cultura Dos joves músics palafollencs participen en un concert fet per músics amb implants coclears a Sant Joan de Déu

Dos joves músics palafollencs participen en un concert fet per músics amb implants coclears a Sant Joan de Déu

Cultura Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 607 0

L’Arnau i la Mireia Pozas, membres de la Banda de Música de Palafolls, van participar aquest passat divendres en un concert a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

L’actuació la van dur a terme com a integrants de la Jove Orquestra Graeme Clark, formada per una dotzena de músics d’entre 8 i 17 anys d’edat nascuts amb sordesa severa o profunda i que, actualment, poden sentir i escoltar gràcies als implants coclears.

El projecte s’ha impulsat des del mateix Hospital Sant Joan de Déu conjuntament amb la Fundació GAES Solidària, amb l’objectiu d’empoderar els infants perquè vegin que són capaços d’adquirir un bon nivell de llenguatge per comunicar-se i també sentir i interpretar peces musicals.

A banda dels infants protagonistes, la iniciativa també vol servir per sensibilitzar  a la població sobre la sordesa i el tractament que reben els infants que la pateixen.

Des de l’EMMiD, on són alumnes l’Arnau i la Mireia, s’ha fet un treball previ amb els respectius professors per tal de preparar aquest concert, on s’interpretava una part individualment i una altra conjuntament amb la resta de companys músics.

Ho explica David Martínez, director de la Banda de l’EMMiD de Palafolls.

Martínez destaca que, malgrat que pugui semblar el contrari, el treball musical que fan l’Arnau i la Mireia al centre és igual al de la resta de companys que no pateixen el seu handicap.

En aquest sentit, el director de la Banda assegura que, tot i que en un primer moment el handicap de l’Arnau hagués de semblar un problema pels seus estudis musicals, el seu treball ha acabat convertint-lo en un dels millors alumnes del centre.

El concert del passat divendres de la Jove Orquestra Graeme Clark era la primera actuació de la formació, que més tard va actuar a l’auditori davant de 300 persones. El nom d’aquesta jove orquestra de la qual formen part l’Arnau i la Mireia Pozas és un homenatge a l’inventor de l’implant coclear.