radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dilluns, 13:00-13:20
Home Cultura El 4dJazz abaixa el teló homenatjant a Ella Fitzgerald i el seu “Ella in Berlin”

El 4dJazz abaixa el teló homenatjant a Ella Fitzgerald i el seu “Ella in Berlin”

Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 198 0

El cicle tanca aquest divendres la seva 12a edició, que enguany s’ha dedicat a repassar algunes de les millors veus del jazz i del blues de la història.

Avui el cicle s’acomiada fent homenatge a Ella Fitzgerald, sovint anomenada Reina del Jazz i considerada una de les referents del gènere. La proposta palafollenca per recordar la seva figura i, sobretot, la seva música, torna a basar-se en un dels discos publicats per l’artista homenatjat.

En aquest cas, a l’escenari del Teatre de Palafolls s’hi interpreta aquest vespre el disc “Ella in Berlin”, un disc en directe de la cantant nordamericana enregistrat l’any 1960 al Deutchlandhalle de la capital alemanya i guanyador d’un Grammy honorífic ara fa 20 anys per la seva rellevància històrica i qualitativa.

L’espectacle, aquest cop, s’ofereix a través de la veu de Violetta Curry, cantant nordamericana amb un vincle molt especial i proper amb la desapareguda Ella Fitzgerald, i que actua a l’escenari palafollenc acompanyada d’un trio de luxe.

Ho explica Federico Francesch, programador del 4dJazz.

Violetta Curry ha dut a terme diverses gires amb actuacions arreu del continent europeu i també en festivals americans i asiàtics.

El seu últim disc, de títol “Honoring My Roots”, és una gravació en directe dedicada a la música de la seva infància i al seu pare, el pianista Paul Curry.

L’homenatge a Ella Fitzgerald serà, en paraules dels seus propis organitzadors, un final “apoteòsic” per tancar una 12a edició del 4dJazz que, tal i com assegura Francesch, s’ha fet realitat després de diversos mesos de feina.

El concert de Violetta Curry fent homenatge a la música d’Ella Fitzgerald arrenca al punt de dos quarts de 9 del vespre al Teatre de Palafolls, amb entrades a la venda al MiD de forma anticipada i també, una hora abans de l’inici del concert, a les mateixes taquilles del teatre.