Els casos d’animals abandonats o perduts augmenten entre un 30% i un 50% en l’últim any a Palafolls

Foto: Associació Amics dels Animals de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Associació Amics dels Animals de Palafolls

L’arribada de l’estiu ha marcat, històricament i malauradament, l’inici d’un període on incrementen els abandonaments d’animals de companyia.

Actualment, però, aquesta situació es viu de manera freqüent durant tot l’any, i no només coincidint amb períodes de vacances sinó també amb finals d’època de caça o després de diades com Reis.

Segons han explicat des de la Protectora d’Animals de Palafolls, els casos d’abandonaments a Palafolls s’han multiplicat aquest darrer any.

Si fa un any es registraven xifres d’entre 5 i 6 casos d’abandonament o pèrdua d’animals cada setmana a Palafolls –uns 300 en total en només un any-, segons càlculs aproximats de la protectora en l’últim any aquesta xifra ha augmentat entre un 30 i un 50%, la qual cosa significa que l’últim any s’han detectat entre 400 i 450 gossos i gats abandonats o perduts al carrer al nostre municipi.

Ester López, coordinadora de la Protectora d’Animals de Palafolls, qualifica de “preocupant” aquesta xifra.

Actualment, la Protectora d’Animals de Palafolls acull entorn a una cinquantena de gats –tant cries com adults- i una trentena de gossos.

Des del centre expliquen que, tot sovint, es troben amb casos de persones que acudeixen a la protectora amb la intenció de deixar el seu animal allà, argumentant que ja no el poden cuidar. Un concepte que, segons afirma López, està mal entès per part d’algunes de les persones que decideixen tenir un animal a la família.

Des de la Protectora afirmen que any rere any augmenta la consciència social del que suposa tenir i cuidar un animal, i s’intenta fer un treball de conscienciació sobretot entre el sector més jove del població.

La Protectora d’Animals de Palafolls dur a terme la seva tasca de forma voluntària, fent-se càrrec dels animals abandonats o perduts que es detecten al nostre municipi, i es finança a través d’una ajuda econòmica de l’Ajuntament i, sobretot, per les aportacions de particulars i per les activitats que s’organitzen per recaptar fons per l’entitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics