radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Inici » Afers Socials nega la implicació de menors migrants tutelats en els incidents de dissabte a Calella

Afers Socials nega la implicació de menors migrants tutelats en els incidents de dissabte a Calella

Comarcal Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 545 0

Foto: Ràdio Calella Televisió

Segons fonts dels Mossos d’Esquadra a l’ACN, aquest passat dissabte hi va haver “un enfrontament dialèctic” a Calella entre alguns dels menors migrants tutelats per la DGAIA que s’allotgen en un hotel d’aquest municipi veí i joves de la ciutat, alguns d’ètnia gitana, i que va provocar les queixes dels veïns.

Davant d’aquest fet, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha sortit a desmentir les informacions aparegudes als mitjans i a les xarxes socials sobre la implicació de menors no acompanyats en aquests fets.

Segons el Govern, dissabte no es va produir cap batalla campal ni tampoc cap jove migrat sol que viu al centre d’emergència de Calella va intervenir en cap baralla amb veïns de la localitat.

Afers Socials explica que dissabte a la tarda, en el moment de fer el trasllat de tres joves cap a d’altres centres del territori, un dels menors va requerir atenció mèdica.

En aquell moment, segons apunta Afers Socials, es va activar el Servei d’Emergències Mèdiques i els Mossos d’Esquadra per ajudar a fer la contenció del jove. La primera ambulància que va arribar no era medicalitzada, per la qual cosa es va haver d’esperar l’arribada d’un segon vehicle.

Mentrestant, apunta el Departament, un grup de veïns s’hauria concentrat a les portes del centre i haurien llençat crits en contra els joves i de la presència del centre.

Des del Departament de Treball, Afers Socials i Famíluies en nega que cap d’aquests nois siguin responsables d’incidents i de delictes greus, i afegeixen que no s’ha presentat cap denúncia al respecte.

El dilluns a la tarda, diverses entitats de Calella van concentrar-se per condemnar les actituds xenòfobes, denunciar la “mala gestió” de l’acollida de menors no acompanyats arreu de Catalunya i agrair a l’Ajuntament “el seu posiconament públic” en el cas de la seixantena de joves que s’allotjen a l’Hotel Marisol de Calella des de finals de maig.

Aquest dimarts a la tarda, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va reunir-se amb membres de la comunitat gitana de Calella, representants de totes les formacions polítiques i membres de la coopeativa EDUVIC especialitzada en infància i adolescència per tal de plantejar solucions després dels incidents de dissabte. Al mateix moment, a la plaça de l’Ajuntament un centenar de veïns es concentraven per demanar “civisme” i “seguretat”.