radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu Nit
Jordi Arbat
Dimarts, 23:00 -23:30

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Precaució davant la primera onada de calor de l’estiu i el risc d’incendis
, / 641 0 0

Precaució davant la primera onada de calor de l’estiu i el risc d’incendis

Medi Ambient

2 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » Precaució davant la primera onada de calor de l’estiu i el risc d’incendis

Aquest passat divendres a la tarda entràvem de manera oficial a l’estiu, però és aquesta setmana quan més notori es fa el canvi d’estació.

Des d’avui, però, Catalunya viu un episodi d’onada de calor, que cal afrontar amb cura i tenir en compte diversos consells de seguretat, especialment per a persones que realitzen una activitat física intensa a l’aire lliure.

A casa, cal controlar la temperatura, tancar persianes de les finestres on hi toca el sol directament i utilitzar algun tipus de climatització per mantenir un ambient fresc. A la vegada, cal hidratar-se sovint, sigui bevent aigua i també amb dutxes o tovalloles humides.

Al carrer, les precaucions passen també per mantenir-se hidratat, evitar els exteriors a les hores de més calor, reduir les activitats físiques intenses a l’aire lliure i estar-se en espais d’ombra.

En aquest sentit, cal tenir una especial cura en col·lectius vulnerables com infants, persones amb malalties cròniques o la gent gran. En aquest darrer cas, cal posar encara més atenció en el cas de la gent dela tercera edat que viu sola a casa.

En parla Oriol Bassa, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls.

L’onada de calor d’aquests dies propicia encara més la possibilitat que es puguin produir incendis, com el que es va viure aquesta passada revetlla a la urbanització de Ciutat Jardí.

Bassa remarca que, des del 15 de juny i fins el 15 de setembre resta prohibit fer qualsevol tipus d’activitat que pugui suposar un risc d’incendi en zones forestals o a 500 metres d’aquestes zones, i que en cas d’haver-se de realitzar s’ha tramitar obligatòriament un permís a través del Departament d’Agricultura.

En aquest sentit, però, el tècnic avisa que durant aquesta setmana és probable que es deneguin els permisos donats per fer activitats com tales d’abres o desbrossaments, o feines d’obres, degut a l’elevat risc d’incendis. Per tot plegat, Bassa remarca que cal estar alerta.

En cas que s’acabin anul·lant els permisos, els interessats que hagin tramitat les sol·licituds rebran la notificació de suspensió del permís via telèfon mòbil.

Les previsions indiquen que l’onada de calor portarà temperatures que estaran 8 o 10 graus per sobre del que és habitual en aquesta època de l’any.