radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Inici » La revetlla de Sant Joan deixa 1,5 hectàrees cremades a Ciutat Jardí

La revetlla de Sant Joan deixa 1,5 hectàrees cremades a Ciutat Jardí

Medi Ambient

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 485 0

Foto: Cedida per veïns de Ciutat Jardí

La nit de Sant Joan va tenir un rerefons accidentat a Palafolls. El municipi va patir un dels primers focs de l’estiu a la zona, en el que els Bombers van qualificar com “el cap de setmana més perillós de l’any”.

L’incendi va declarar-se en un solar  del carrer del Morer, a la urbanització de Ciutat Jardí, i l’avís es va rebre quan faltaven pocs minuts per tres quarts d’11 de la nit.

El foc va obligar a actuar a una desena de dotacions dels Bombers provinents de diferents parcs de la nostra zona, com Malgrat, Pineda, Arenys, Tordera, Hostalric, Maçanet i Arbúcies, a més de voluntaris de l’ADF de l’Alt Maresme i efectius de la Policia Local de Palafolls i Mossos d’Esquadra.

Les flames, que van arribar a tocar de les cases i van afectar un total d’1,5 hectàrees de vegetació, van obligar a evacuar alguns habitatges.

Segons van apuntar els Bombers, el fort pendent i l’estat del bosc hauria facilitat la propagació del foc. En un primer moment, l’actuació d’alguns alguns veïns de la urbanització amb galledes i mangueres va ajudar a aturar les flames.

L’incendi va deixar un ferit lleu per part del cos de Bombers, i pels volts de les 2 de la matinada es va poder permetre altre cop l’accés dels veïns de la zona.

La de Palafolls va ser una de les gairebé 1.200 sortides del cos de Bombers durant la nit de la revetlla de Sant Joan. La major part dels serveis es van fer a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i el Vallès Occidental va ser la comarca on més es va haver d’actuar, amb 212 sortides.

El Maresme, per la seva banda, va ser la 5a comarca de tot Catalunya on més actuacions es van haver de fer, amb un total de 79, la majoria per incendis diversos –en contenidors, vehicles o habitatges- i també incendis de vegetació, tant de tipus agrícola com també forestal o urbà.