radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Societat Suport unànime dels grups parlamentaris per impulsar una llei que aboleixi els delfinaris a Catalunya

Suport unànime dels grups parlamentaris per impulsar una llei que aboleixi els delfinaris a Catalunya

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 528 0

Tots els grups del Parlament de Catalunya han acordat impulsar una llei per tal d’abolir els delfinaris existents a Catalunya, com el de Vila-seca, a Tarragona, o el de Palafolls. La llei també prohibirà que els dofins visquin en captivitat.

La iniciativa ha estat impulsada per l’ONG en defensa dels animals Nova Eucària juntament amb altres entitats. La directora de l’organització, Anna Carbonell, ha explicat en roda de premsa al Parlament que és la primera vegada que una proposició de llei que demanda una abolició rep el suport unànime de la cambra, fet que qualifiquen d’“històric”, i considera que aquest pas és un “anhel de la societat catalana”.

Després que les entitats contràries als deflinaris iniciessin campanyes a nivell municipal, van decidir fer el pas a nivell de Catalunya.

De forma paral·lela a la proposició de llei, l’entitat animalista també ha estat treballant en un projecte de creació d’un refugi al mar Mediterrani que acolliria la vintena de dofins que actualment viuen en captivitat a Catalunya, 8 dels quals a Palafolls.

El projecte, segons han puntualitzat des de Nova Eucària, compta amb suport privat, i segons apunten ja està en marxa perquè pugui entrar en funcionament un cop s’aprovi l’abolició.

La directora de l’ONG, que ha estat acompanyada a la roda de premsa per diputats de Junts x Catalunya, ERC, PSC, Catalunya en Comú Podem i la CUP, ha manifestat que espera que la llei no tardi molts mesos en fer-se efectiva.