radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home General Màxima precaució per aquest Sant Joan davant del risc d’incendis

Màxima precaució per aquest Sant Joan davant del risc d’incendis

General

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 456 0

Com cada any, la revetlla de Sant Joan porta a omplir als carrers i places d’arreu del territori de festa i de petards, una tradició molt nostrada però que requereix atenció i precaució per gaudir-la amb seguretat.

Després d’uns mesos amb poques pluges, el panorama que es presenta aquest estiu és més complicat que en altres anys, i per tant cal extremar les precaucions.

Unes precaucions que, entre d’altres, inclouen la prohibició de tirar petards a menys de 500 metres del bosc i d’encendre focs a la mateixa distància.

En el cas de Palafolls i de la comarca del Maresme, en zones habitades fora del nucli urbà del municipi, com per exemple les urbanitzacions, cal extremar encara més les precaucions.

En parla Oriol Bassa, tècnic de prevenció d’incendis del Consell Comarcal del Maresme.

L’any passat es va afrontar un dels estius més humits de les darreres dècades gràcies a les pluges que van caure els mesos anteriors; una situació que enguany no s’ha viscut i que, per tant, demana tenir encara més cura.

Per a la propera nit de Sant Joan, des de les ADF i els cossos de Bombers i Bombers Voluntaris de la zona s’ha preparat un operatiu amb una cinquantena de vehicles d’ADF, entorn a 150 voluntaris i tots els efectius professionals de Bombers preparats per poder afrontar possibles conats d’incendi i evitar que vagin a més.

Per tot plegat, Bassa demana extremar les precaucions i també ser conscients i responsables a l’hora d’utilitzar els petards per evitar danys tant materials com personals.

El tècnic també recorda que, durant les nits de revetlla de Sant Joan, Sant Pere o Sant Jaume cal tancar les finestres i balcons de les cases per evitar que puguin entrar petards o coets i originar un incendi.