radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dimarts, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDimarts, 19:30-20:00
Inici » El Síndic conclou que l’Hospital de Calella va minimtzar els maltractaments al nadó de Pineda

El Síndic conclou que l’Hospital de Calella va minimtzar els maltractaments al nadó de Pineda

Salut

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 274 0

El síndic de greuges conclou que els metges d’urgències del centre sanitari van minimitzar les sospites de maltractament en el cas del nadó de Pineda, de dos mesos, que va acabar morint  al gener a l’Hospital Vall d’Hebron.

En el seu informe, Rafel Ribó ha detectat diverses errades que van evitar que els professionals que van atendre l’infant a Calella es coordinessin i activessin el protocol establert en els casos de maltractament.

En el seu informe final, Ribó troba “dèficits en la intervenció dels diversos serveis que van interactuar amb el nen i la seva família”, cosa que hauria contribuit a no protegir-lo.

El síndic constata que el 23 de desembre de l’any passat “hi va haver una sospita de maltractament durant la visita a urgències de l’Hospital de Calella pels senyals de possible maltractament i dels dubtes que havia generat el relat dels pares. Una suspita que va ser descartada internament, pel mateix servei d’urgències, que van acabar donant l’alta a la criatura el mateix dia “sense comunicar immediatament el cas a la Unitat de Treball Social del propi hospital” per tal que s’avalués la situació de la família, tal i com afegeix la nota del Síndic que qualifica d'”improcedent” aquesta actuació.

En aquella mateixa visita es van observar “altres signes d’irritabilitat i malestar” del nadó i hi va haver “imprecisions en l’informe d’assistència sobre les proves practicades”.

Els Mossos van detenir el pare del nadó acusat dels maltractaments i el jutge el va enviar a presó.