radiopalafolls.cat


play

Ara fem

L'Hora del Te
Dimecres, 20:04 -21:00

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 21:25-22:00
Home Comarcal Els Maduixots coronen el cim del Canigó amb un nou pilar

Els Maduixots coronen el cim del Canigó amb un nou pilar

Comarcal Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 420 0

Foto: Castellers de l’Alt Maresme

La Colla de Castellers de l’Alt Maresme han viatjat aquest diumenge fins a un cim emblemàtic de la nostra geografia per repetir una de les tradicions del seu calendari.

Els Maduixots s’han desplaçat fins a la muntanya del Canigó per bastir, al seu cim, un pilar. Una gesta que ja han dut a terme en altres pics catalans.

Aquest cop ha estat un grup de 25 maduixots el que s’ha enfilat fins a dalt d’aquesta muntanya, de 2.784 metres d’alçada, on aquest cap de setmana s’hi ha celebrat l’Aplec del Canigó, que es fa el cap de setmana anterior a la renovació de la Flama del Canigó i que serveix per dur feixos de llenya al cim per cremar-los.

El bastiment d’un pilar dalt d’un cim català és un costum que els Castellers de l’Alt Maresme porten duent a terme des de la seva primera temporada, ara fa 5 anys.

Marc Ruiz, president de la colla, ha explicat a RP que abans ja havien coronat amb un pilar cims com el Bassegoda, el Puigmal, el Matagalls o la Pica d’Estats, entre d’altres.

Amb la sortida al Canigó, els Maduixots van gaudir de l’Aplec conjuntament amb persones vingudes d’arreu de la geografia dels Països Catalans, tot plegat en un dia en què la meteorologia va acompanyar.

Els Castellers altmaresmencs afronten ara els dies previs d’inici de la temporada a la nostra zona, amb una primera actuació a Lloret d’aquí a dues setmanes, i una següent a Canet.

De cara a l’estiu, els Maduixots participaran a les festes majors de Santa Susanna, Tordera, Malgrat, Pineda, Calella i també Palafolls.

Actualment, la colla dels Maduixots assaja al col·legi Sant Jordi de Pineda de Mar, i compta amb membres vinguts de les diferents localitat que integren l’Alt Maresme.