radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Política Francesc Alemany, proclamat nou alcalde de Palafolls

Francesc Alemany, proclamat nou alcalde de Palafolls

Política

3 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 1323 0

Nou govern de Palafolls – Foto: RP

Puntual, a les 13h d’aquest dissabte 15 de juny, s’ha iniciat el ple de constitució del nou Ajuntament de Palafolls.

A un quart de dues del migdia s’ha donat per constituit el nou ple, i seguidament s’ha iniciat el procés de votació del nou alcalde o alcaldessa de Palafolls.

Sense sorpreses, el cap de llista d’ERC, Francesc Alemany, ha estat escollit com a nou alcalde de Palafolls per la legislatura 2019-2023 que s’ha encetat avui.

Alemany ha rebut els vots necessaris per la seva investidura, que tenia assegurats després d’obtenir la majoria absoluta a les passades eleccions.

A un quart i mig de dues del migdia, el republicà ha estat proclamat com a alcalde de Palafolls, després de prometre el càrrec. Ho ha fet amb la mateixa fórmula utilitzada en la promesa del càrrec com a regidor.

Francesc Alemany ha rebut les felicitacions dels seus companys de govern i també de la resta de regidors del nou ple.

En les seves primeres paraules com a alcalde de Palafolls, Alemany ha explicat que en les darreres 3 setmanes la seva formació ha rebut molts comentaris i aportacions, que ha volgut resumir amb els conceptes “alegria, neguits, responsabilitat i agraïment”.

Alemany ha assegurat que el seu govern farà una bona tasca per Palafolls apostant per l’educació, el jovent, les entitats, el medi ambient, la participació ciutadana, entre d’altres, i aprofitant “tot allò que s’ha fet bé”.

Alemany també ha fet referència al judici del Procés al Tribunal Suprem, i ha volgut expressar unes paraules d’afecte i solidaritat des de Palafolls cap als presos i les seves famílies. El nou alcalde ha assegurat que el govern palafollenc defensarà els valors republicans –llibertat, igualtat i fraternitat- com punt de trobada de tots i totes.

Alemany ha reconegut que, encara que el seu partit hagi obtingut la majoria absoluta per governar, molta gent no els ha votat, i ha ofert a l’oposició fer “cau i net” per començar des de zero.

El nou alcalde ha acabat agraint la tasca de tots els seus companys de partit i familiars, així com també ha agraït als que també han treballat prèviament en el projecte i a tots els que li han fet confiança. Alemany ha acabat citant a l’esportista Kilian Jornet, fent-se seves les paraules “Res és impossible”.

En el torn de paraula dels altres caps de llista representants al ple, la socialista Dolors Agüera ha felicitat a ERC i a Alemany pel nou govern, i també a tots els regidors que integren el ple i a tots els regidors sortints, als quals ha reconegut la tasca feta.

Agüera ha afirmat que tot es pot millorar, assegurant que deixen un Ajuntament modern, amb un endeutament zero i un superàvit “important”. La socialista ha estès la mà al nou govern, però ha afirmat que “faran oposició”.

Per la seva banda, la portaveu de Palafolls en Comú, Clara Hidalga, ha estat més breu en les seves paraules, amb les quals ha felicitat al nou govern, li ha desitjat molta sort i l’ha encoratjat a treballar per Palafolls.

ERC governarà els propers 4 anys amb 7 regidors, mentre que a l’oposició hi haurà 5 regidors del PSC i 1 regidora de Palafolls en Comú.

Un cop finalitzat el ple de constitució, els republicans han penjat una estelada al balcó de l’Ajuntament de Palafolls.