radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Comarcal Es constitueixen els Ajuntaments de la nostra zona

Es constitueixen els Ajuntaments de la nostra zona

Comarcal Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 367 0

Abans de Palafolls, a les 12h del migdia han arrencat els plens de constitució dels Ajuntaments de municipis veïns com Tordera, Malgrat, Blanes, Pineda, Santa Susanna o Calella.

A Blanes, ERC va guanyar les eleccions per només 19 vots respecte el PSC, i totes dues forces van empatar a 5 regidors, els mateixos que també ha obtingut Blanes en Comú.

En la votació d’aquest migdia, cap dels candidats ha obtingut la majoria absoluta, per la qual cosa automàticament s’ha proclamat a Àngel Canosa, d’ERC, com a nou alcalde de Blanes.

A Tordera, després de les converses entre Junts x Tordera amb ERC i el PSC, ahir divendres semblava que la formació de Joan Carles Garcia mantenia més acord amb els socialistes més que no pas amb els republicans. Finalment, Garcia ha estat elegit novament com a alcalde de Tordera.

Per altra banda, a Malgrat Joan Mercader ha estat investit com a nou alcalde aquest migdia després del pacte entre el PSC i Junts per Catalunya-Malgrat ens Mou.

Tot plegat, després que es trenquessin les relacions amb el fins ara quatripartit que ha governat a Malgrat. Justament, Mercader assumeix el càrrec que ja va ostentar durant els dos primers anys de l’anterior mandat, abans que la moció de censura del 2017 l’apartés del càrrec.

A Pineda, tampoc hi ha hagut sorpreses i Xavier Amor, del PSC, ha revalidat l’alcaldia després d’haver obtingut la majoria absoluta a les passades eleccions del 26M.

El mateix escenari s’ha viscut a Santa Susanna, on el veterà alcalde Joan Campolier també repeteix en el càrrec després d’haver aconseguit la majoria absoluta a les eleccions.

A Calella, el pacte entre Junts x Calella i el PSC ha permès a Montserrat Candini revalidar l’alcaldia. En el seu discurs, Candini ha anunciat que és la darrera vegada que es presenta a les eleccions.