radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Cultura El 4dJazz homenatja aquest vespre al disc “La Fusa” de Maria Creuza, Toquinho i Vinicius de Moraes

El 4dJazz homenatja aquest vespre al disc “La Fusa” de Maria Creuza, Toquinho i Vinicius de Moraes

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 420 0

La setmana passada, el cicle musical 4dJazz va aixecar l’edició d’enguany amb el primer dels homenatges a algunes de les grans veus del jazz i del blues.

Després de fer un reconeixement a Nina Simone i al seu disc “Little Girl Blue”, el 4dJazz fa pujar a l’escenari del teatre avui divendres a la cantant Yara Beilinson, que interpretarà el disc “La Fusa”, obra de Maria Creuza i Toquinho, amb l’acompanyament de Vinicius de Moraes, i publicat l’any 1970.

Justament com fa una setmana, la proposta que oferirà el cicle serà un homenatge en clau personal del propi artista. En aquest cas, Yara Beilinson és una cantant, compositora i guitarrista nascuda a Brasil i que, pel concert d’aquest vespre, ha volgut acompanyar-se també de la guitarra de Daniel Pinheiro i del saxo de Dave Pybus.

Ho explica Federico Francesch, programador del 4dJazz.

L’espectacle servirà per repassar el disc “La Fusa”, publicat fa gairebé 5 dècades i considerat un dels millors discos de la música brasilera gravats en directe.

Un disc que la veterana cantant brasilera Maria Creuza va enregistrar en un viatge a Argentina amb el guitarrista Toquinho i el poeta i cantant Vinicius de Moraes, i que aquest divendres es reconverteix de la mà de Yara Beilinson en un proposta amb segell propi i inèdita fins ara.

Un fet que, segons Francesch, permet descobrir noves sonoritats dels clàssics que s’inclouen en el disc original.

El concert de Yara Beilinson interpretant el disc “La Fusa” començarà al punt de dos quarts de 9 del vespre al Teatre de Palafolls, i es poden comprar les entrades anticipadament al MiD o bé una hora abans a les mateixes taquilles del teatre.