radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDimarts, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Dimarts, 18:00-19:30
Home Policial - Judicial Denuncien que la comissaria de Pineda no ha tingut cap patrulla al carrer aquest passat cap de setmana

Denuncien que la comissaria de Pineda no ha tingut cap patrulla al carrer aquest passat cap de setmana

COMPARTEIX-HO
, / 828 0

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) assegura, a través d’un comunicat, que fa temps que denuncien la manca d’efectius al cos de Mossos d’Esquadra.

Segons el sindicat, aquest passat dissabte i diumenge la comissaria de districte de Pineda de Mar no va haver-hi presència policial al carrer entre 9 del matí i 4 de la tarda.

Afegeixen que les localitats de Calella, Santa Susanna, Malgrat, Tordera i també Palafolls no disposen de cap patrulla de cos de Mossos al carrer, per la qual cosa denuncien que les trucades fetes al 112 es derivaven a les Policies Locals, i que aquestes quedaven saturades sense poder donar resposta.

El Sindicat també explica que la comissaria pinedenca s’ha hagut de fer càrrec de tres menors no acompanyats que dormen i mengen a les seves instal·lacions.

Per tot plegat, des del Sindicat afirmen que han denunciat “per activa i per passiva” la situació, i asseguren que, malgrat haver-se reunit els darrers mesos amb tots els grups del Parlament, “tot continua igual”.

L’organització sindical insisteix en reclamar una partida pressupostària que doni llum verda a la creació de bosses d’hores estructurals per a totes aquelles comissaries i serveis que pateixen manca d’efectius.

El sindicat policial assegura que fa poc temps hagués estat “impensable” que una comissaria amb servei a localitats costaneres, amb augment de població i de feina, patís aquesta situació.

Els Mossos neguen la versió del sindicat”

Per la seva banda, elcos de Mossos d’Esquadra nega aquesta versió, i asseguren a Ràdio Palafolls que el nombre de patrulles que van exercir les seves funcions el cap de setmana passat a la comissaria de Pineda va ser l’habitual, igualment com en altres caps de setmana, i per sobre dels mínims establerts.

Mossos també apunten que en moments determinats les patrulles poden arribar a fer alguns serveis concrets, com trasllats de presos, i que no puguin cobrir les demandes punutals i que, és llavors, que es deriven a les policies locals.