radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Política Valentí Agustí deixa el càrrec amb “recança” però agraït i satisfet per la feina feta

Valentí Agustí deixa el càrrec amb “recança” però agraït i satisfet per la feina feta

Política

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 593 0

Valentí Agustí (PSC), alcalde de PLF – (Ràdio PLF)

Ahir dimarts al vespre, l’actual alcalde en funcions de l’Ajuntament de Palafolls, Valentí Agustí, va passar pels micròfons d’aquesta emissora per ser entrevistat.

Ha estat, de fet, l’última entrevista que Agustí ofereix a RP ostentant l’alcaldia del municipi, càrrec que deixarà aquest proper dissabte amb l’inici de la nova legislatura.

Precisament, l’entrevista ha servit per fer balanç dels 36 anys d’Agustí al capdavant de l’Ajuntament de Palafolls, dels resultats de les passades eleccions del 26M i per valorar el futur del municipi en aquest proper mandat, en què ERC assumirà el govern municipal.

L’actual alcalde en funcions diu que abandona el càrrec amb “recança”, principalment per motius d’edat; un fet que lamenta però assegurant a la vegada que “és el moment”.

Agustí es mostra satisfet per la feina feta, però considera que el final ha estat trist, en referència als resultats del PSC a les eleccions del passat 26 de maig, assegurant també que la política municipal s’ha vist afectada per la situació política a Catalunya.

Tot i els resultats electorals, Agustí considera que el PSC ha fet una bona tasca, i posa com a exemple el major nombre de vots obtinguts per la candidata socialista Loli Agüera en els darrers comicis respecte els obtinguts en l’anterior contesa.

Dels seus anys de govern, Agustí ha destacat entre d’altres alguns projectes que considerava complicats de fer realitat, com el Palauet o el fet d’agrupar les dues escoles de Palafolls en la mateixa zona.

L’alcalde també ha destacat la feina feta a nivell cultural, tant amb la realització de festivals artístics com també petits projectes o inciatvies culturals al carrer.

Com a autocrítica, Agustí considera que el seu govern s’ha equivocat amb el canvi d’empresa i de sistema de recollida d’escombraries a Palafolls, que qualifica de “desastre absolut”.

Valentí Agustí també ha tingut paraules d’elogi cap al nou govern d’ERC que ha d’iniciar legislatura aquest dissabte, i que considera que poden fer una bona tasca de govern.

Agustí ha afirmat que té pendent una trobada amb el futur alcalde, Francesc Alemany, per parlar dels temes que l’actual alcalde en funcions considera que caldria continuar posant damunt la taula.

Valentí Agustí ha explicat que ara, un cop abandoni l’alcaldia, es dedicarà als diversos projectes a la zona relacionats amb la seva feina de psiquiatra, així com també a satisfer les seves inquietuds d’aprenentatge musical.