radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Societat Una vintena d’alumnes palafollencs comencen avui dimecres els exàmens de la Selectivitat

Una vintena d’alumnes palafollencs comencen avui dimecres els exàmens de la Selectivitat

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 327 0

Els dies previs de nervis i de més o menys hores d’estudi han arribat avui a la seva culminació amb l’inici dels exàmens.

Des d’aquest dimecres i fins el proper divendres, un total de 22 alumnes de l’Institut de la Font del Ferro de Palafolls afronten les Proves d’Accés a la Universitat, també conegudes com a Selectivitat, i que han de passar tots els aspirants a cursar estudis superiors.

Els alumnes provenen de les 4 modalitats que hi ha al centre palafollenc, com són els batxillerats Social, Humanístic, Científic o Tecnològic.

Els alumnes palafollencs s’examinen des d’avui dimecres i fins divendres a Canet, a l’Escola Universtària de Teixits de Punt. Un lloc “afortunadament” proper, segons destaca la directora de l’Institut de Palafolls, Rosa Martínez.

Avui dimecres, els alumnes s’examinen primer de llengua castellana i literatura, seguit de llengua catalana i literatura. Després de dinar és el torn de les assignatures corresponents a cada modalitat.

Demà dijous els exàmens seguiran amb història i llengua estrangera, i dues assignatures més segons la modalitat cursada. Finalment, divendres serà el torn de 4 exàmens corresponents a les diferents opcions d’estudi escollides.

Un cop fetes les avaluacions del curs, des del centre de secundària s’han estat oferint classes de preparació als alumnes per tal d’afrontar amb garanties els exàmens de la Selectivitat.

Tot plegat, explica Martínez, amb l’esperança que la totalitat d’alumnes puguin superar amb èxit les proves, igualment com l’any passat, quan tots els alumnes van aconseguir aprovar.

El dia 26 de juny es faran públiques les notes definitives, i des del mateix dia i fins el 28 de juny s’obrirà un període de reclamacions per a revisions i/o correccions.

En cas de no superar la convocatòria de juny, les proves es repeteixen els dies 3, 4 i 5 de setembre seguint la mateixa programació d’exàmens.

Enguany, un total de 34.547 estudiants catalans s’han matriculat a la Selectivitat, que compta amb 161 tribunals repartits en més de 20 vint seus arreu del territori.