radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 21:25 -22:00

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 23:25-00:00
Home Mobilitat Nova mobilització contra el perllongament de l’autopista fins a Lloret

Nova mobilització contra el perllongament de l’autopista fins a Lloret

Mobilitat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 700 0

Entorn a les dues-centes persones van participar ahir en una doble mobilització a Lloret de Mar per exigir l’aturada de les obres d’allargament de la C-32 fins a Lloret.

La primera es va realitzar al bosc de Sant Pere, allà on ja s’ha començat a talar els primers arbres per la construcció d’aquest nou vial de Tordera i fins a Lloret. Els participants van comprovar els efectes dels primers treballs mentre els membres de la Plataforma Aturem la C-32 explicaven la magnitud del projecte aprovat.

Pels volts de les 12 del migdia, la protesta es va traslladar davant les portes de l’Ajuntament de Lloret on el portaveu de la plataforma Aturem la C-32, Joan Mora, va explicar la situació legal del projecte i el valor biològic de la zona on s’ha de fer la infraestructura.

En declaracions a aquesta emissora, el mateix portaveu s’ha mostrat satisfet per suport a la concentració.

Durant la concentració es va destacar el dany “irreparable” que s’està fent al patrimoni natural dels paratges de Blanes i Lloret i es va instar a continuar amb la  resistència pacífica contra aquesta destrucció.

A banda de la plataforma, altres entitats van donar suport a la concentració . Justament  els portaveus de SOS Costa Brava, van denunciar la incoherència del govern de la Generalitat quan per una banda declara l’emergència climàtica i dona suport a la candidatura de la Costa Brava com a reserva de la biosfera i per l’altra autoritza l’allargament de la carretera C-32.

A part de la manifestació, l’oposició a la C-32 també es fa a peu d’obra. Segons la plataforma, hi ha cada cop més voluntaris de Lloret, Blanes, Tordera i Tossa de Mar que les darreres setmanes fan “guàrdia i resistència no violenta” per frenar la tala d’arbres a Sant Pere del Bosc i els Tres Turons (entre Blanes i Lloret) i a la vall de Sant Daniel (a Tordera).

Mora assegura que no esperaven que el Govern català inciés les obres en aquestes dates, assegurant que es perjudica a l’entorn natural de la zona.

Durant l’acte es van dipositar davant l’Ajuntament de Lloret un munt branques dels arbres talats al bosc de Sant Pere.