radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Societat L’Ajuntament insisteix en demanar civisme als veïns en la recollida d’escombraries

L’Ajuntament insisteix en demanar civisme als veïns en la recollida d’escombraries

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 411 0

Cotxe obstaculitzant la feina del camió aquest matí.

Donar una volta pel barri de Sant Lluís és suficient per veure diferents illes de recollida d’escombraries plenes de brossa i trastos vells.

Es tracta, en molts casos, de residus que no es poden deixar en els tradicionals contenidors de reciclatge, com ara matalassos, mobles, cadires, prestatges o calaixeres.  Alguns veïns deixen aquests residus al costat de les àrees de reciclatge a l’espera que els responsables de la recollida d’escombraries se’ls emportin, sense comptar que els camions de recollida no estan preparats per endur-se aquests residus.

De fet l’Ajuntament té un servei gratuït de recollida d’aquest tipus de trastos vells. Sols cal trucar al consistori per concertar dia i hora i un camió recull aquests residus i els porta a la deixalleria de Malgrat on són tractats com toca.

El fet d’abandonar els mobles vells a la via pública, com passa sovint provoca greus perjudicis perjudicis econòmics a les arques municipals, perque cal organitzar serveis especials de recollida de residus, però també perjudica la imatge del municipi. per això, l’Ajuntament demana que s’usi el servei gratuït de recollida i no s’opti per llençar els residus a la via pública.

Oriol Bassa és el tècnic de Medi Ambient de Palafolls

També demanen als conductors que respectin l’espai de les illes de reciclatge i s’eviti obstaculitzar-les aparcant-hi el cotxe.

El camió de recollida necessita situar-se al costat dels contenidors per poder efectuar correctament la recollida i sovint, el camió es troba cotxes estacionats davant de les illes, fent impossible buidar els contenidors quan toca fer-ho i provocant desbordaments en algunes illes per manca de recollida.

La Policia Local ja vigila el compliment de les normatives de civisme i s’han interposat diverses sancions, algunes de 400€ a persones que deixaven els seus residus a la via pública.