radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Home Societat Palafolls és l’única població de la zona on puja l’atur

Palafolls és l’única població de la zona on puja l’atur

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 441 0

Les dades de l’atur del passat mes de maig, les últimes publicades en les darreres hores per l’Observatori de Treball de la Generalitat, mostren un increment de l’atur al nostre municipi.

Concretament, ara hi ha 13 persones més en situació d’atur a Palafolls respecte les que hi havia un mes abans, i la xifra total se situa ara a les 510 persones.

Es tracta de la primera pujada de la desocupació al municipi registrada un mes de maig des del 2011, últim any en què va pujar l’atur en aquest 5è mes de l’any. Des de llavors sempre s’havia registrat un descens de la desocupació al mes de maig.

La xifra actual de desocupats a Palafolls, a més, se situa lleugerament per sobre de la que es registrava ara just fa un any, quan eren 504 les persones desocupades, 6 menys que les que es registren actualment.

Les últimes dades de l’atur, de fet, mostren com Palafolls és l’única població de la zona i de l’Alt Maresme on puja l’atur aquest maig. Només en poblacions properes com Tordera, per exemple, la xifra s’ha estancat, però tot i així baixa en una persona, situant-se ara a les 1.182 persones en aquest municipi veí.

Si es posa la vista en els altres municipis de l’Alt Maresme, però, s’observa un descens generalitzat de l’atur. És el cas de Malgrat de Mar o Santa Susanna, on es registra un descens tímid de 6 persones menys a l’atur en totes dues localitats. Malgrat té ara 917 persones en situació d’atur, i Santa Susanna 162.

Més generosa és la reducció de l’atur a municipis com Pineda o Calella. A Pineda es registren ara 72 persones desocupades menys, situant-se ara en una xifra global de 1.883 habitants en situació d’atur, mentre que a Calella la reducció és de 32 persones, i el municipi compta ara amb 1.085 persones a l’atur.

Per la seva banda, la ciutat veïna de Blanes també registra un descens de l’atur, concretament en 144 persones, i ara té 2.381 persones sense feina.

A nivell comarcal, el Maresme compta ara amb poc més de mig miler de persones menys a l’atur respecte les dades d’ara fa un mes. En total, la comarca registra ara 23.664 persones en situació de desocupació.

En general, aquesta època de l’any sol registrar un descens de les xifres de l’atur, degut a l’inici de la temporada turística i, amb ell, la posada en marxa de molts negocis que obren els mesos d’estiu.