radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDijous, 15:00 -17:00

i després

Informatiu VespreDijous, 19:30-20:00
Home Comarcal Blanes exposa fins diumenge la Nao Victòria, rèplica del vaixell que va fer la volta al món fa 500 anys

Blanes exposa fins diumenge la Nao Victòria, rèplica del vaixell que va fer la volta al món fa 500 anys

Comarcal Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 820 0

Des d’aquest dimecres i fins el proper diumenge, les instal·lacions del Club de Vela Blanes acullen una embarcació singular.

Es tracta d’una rèplica de la Nao Victòria, el vaixell que va donar la volta al món l’any 1519, ara fa just 5 segles, i que s’exposa fondejat al port esportiu de la ciutat veïna de Blanes, dins del marc de la celebració del 5è centenari de l’esdeveniment. És la primera vegada que es pot visitar aquesta rèplica, l’única d’aquest vaixell centenari, al litoral gironí.

Aquesta emblemàtica embarcació va protagonitzar la primera volta al món entre els anys 1519 i 1522, capitanejada per Magallanes i Elcano. La parada que fa la seva rèplica a Blanes aquesta setmana és una més de les que fa al llarg d’aquest any en diversos ports del mar Mediterrani.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, les visites es poden fer des de les 10 del matí fins les 8 del vespre tots aquests cinc dies, amb diversos preus d’entrades depenent de l’edat dels visitants i del grup.

Paral·lelament, diversos centres escolars del municipi també ha programat visites al vaixell.

Segons explica el consistori blanenc, la presència de la Nao Victoria serà l’eix central del ‘5è Marina Day’ del Club de Vela Blanes d’aquest proper dissabte, dedicat en aquesta ocasió al medi ambient.