radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Informatiu VespreDimarts, 19:30 -20:00

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimecres, 00:00-01:00
Home Medi Ambient Litigi entre indústries de Palafolls i l’Ajuntament de Blanes per poder abocar les aigües residuals

Litigi entre indústries de Palafolls i l’Ajuntament de Blanes per poder abocar les aigües residuals

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 704 0

L’Ajuntament de Blanes fa anys que intenta frenar que algunes empreses del Polígon d’en Puigvert de Palafolls aboquin les seves aigües residuals mar endins davant les seves platges.

Les empreses, que tenen l’autorització de l’ACA, han denunciat l’Ajuntament de Blanes que es nega els permisos corresponents per fer les obres al·legant a problemes urbanístics per construir l’emissor que acabaria portant les aigües residuals, amb altes concentracions de sal, mar endins davant la platja de S’Abanell.

Segons explica La Vanguardia, les empreses palafollenques Robama, Menadion i Infar són les que han iniciat el contensios administratiu contra la negativa de l’ajuntament blanenc, tot i que les dues últimes s’han retirat recentment.

Aquestes empreses duen actualment les seves aigües residuals a la Depuradora de Pineda. Les altes concentracions de sal, però, condicionen el funcionament d’aquesta planta i per això, el Consell Comarcal del Maresme ha advertit a les indústries palafollenques  que caldria buscar una alternativa.

L’any 2012 l’ACA va aprovar el projecte de l’emissor a la platja de S’Abanell per portar aquestes aigües residuals, ja que el considera factible i sense cap risc per ningú.

L’Ajuntament de Blanes explica que si s’acaba fent aquest emissor submarí, les aigües residuals de les empreses palafollenques s’abocarien en un punt molt proper a l’emissari de captació d’aigua de la dessaladora.

L’Ajuntament de Blanes assegura que hi ha risc pel medi ambient i, de retruc, pel sector turístic de la ciutat.

Ràdio Palafolls s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament de Blanes i també amb les empreses denunciants, però cap de les parts ha volgut fer declaracions.