radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Societat La Generalitat substituirà la coberta d’un mòdul de Les Ferreries

La Generalitat substituirà la coberta d’un mòdul de Les Ferreries

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 303 0

Foto: Jacopo Werth

El Departament d’Ensenyament s’ha compromès amb l’Ajuntament de Palafolls a substituir la coberta d’un mòdul de classes de l’Escola Les Ferreries. Es tracta d’un mòdul de 4 aules annex al centre principal que es va construir amb fibrociment a la teulada.

Es tracta d’un tipus de material que si està en bon estat, com és el cas de la coberta de les Ferreries, no és perillós per a la salut, però si en canvi es trenca o es desgasta pot  alliberar fibres d’amiant cosa que podria provocar problemes de salut.

Tot i que la coberta de les aules de Ferreries no presenta cap desgast ni cap problema estructural, s’ha decidit canviar aquest material com es fa a tot arreu, com a mesura de prevenció.

Tenint en compte que el més perillós és el trencament d’aquest fibrociment o uralita, els treballs de substitució de la coberta de l’escola es farà durant aquest proper estiu i amb una empresa especialitzada  ja que la manipulació d’aquest material s’ha de fer per professionals, com ja va passar amb la coberta del teatre.

Després de les demadnes de l’Ajuntament de Palafolls, el consistori i la Generalitat han acordat l’inici de les obres a l’estiu i serà el propi govern català qui pagarà les obres i la seva direcció.

Aquests treballs, confirmats fa pocs dies, obligarà a canviar d’ubicació el Casal d’Estiu de l’Ajuntament, que es preveia fer a Les Ferreries i que, finalment, es farà com l’any passat a les instal·lacions de l’escola Mas Prats.

El fibrociment, també conegut amb el nom comercial d’Uralita, va ser un element molt usat en la construcció dècades enrere i s’ha utilitzat en cobertes, canonades o xemeneies.

Aquest material només presenta risc quan es trenca i es manipula, pel que es recomana anar eliminant aquest material d’arreu, però amb professionals.