radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Inici » El CCM vol crear una oficina per controlar els pisos turístics il·legals

El CCM vol crear una oficina per controlar els pisos turístics il·legals

Comarcal Turisme

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 398 0

Segons informa el Consell Comarcal del Maresme, les dades oficials indiquen que en els darrers 4 anys gairebé s’ha triplicat el nombre d’habitatges d’ús turístic censats.

L’any 2.015 la xifra era de 1.344, i aquest 2019 aquest nombre arriba ja als 3.677 pisos. El consell, però, afirma que el volum de pisos turístics és molt superior, i per això ha decidit impulsar la creació d’una Oficina de control i gestió d’aquest tipus d’immobles.

En una primera fase, es vol ajudar els ajuntaments a fer aflorar tota l’oferta turística il·legal que hi ha al Maresme, així com posar ordre en aquesta activitat econòmica.

El CCM explica que els habitatges d’ús turístic tenen la consideració d’empreses turístiques d’allotjament, i que per tant requereixen la corresponent declaració responsable de compliment dels requisits exigits per la normativa vigent. D’aquesta manera, afirma el consell, es garanteix una qualitat mínima exigible i s’equiparen a la resta d’allotjaments turístics que necessiten dels permisos o llicències pertinents per desenvolupar la seva activitat.

El títol que permet que un habitatge pugui ser destinat a ús turístic l’atorga l’ajuntament del municipi on està ubicat. Els consistoris poden establir procediments de control periòdic d’aquesta activitat en els termes, els terminis i les condicions que estableixin en les ordenances respectives.

Segons explica el CCM, l’Oficina es posarà a disposició dels ajuntaments que no tinguin la infraestructura necessària per fer aflorar els habitatges que, il·legalment, estan exercint de pisos turístics i  tramitar els corresponents expedients sancionadors.

A banda d’això, informa el consell, també es preveu impulsar una ordenança tipus que fixi la limitació d’aquesta activitat a cada municipi perquè els 30 municipis maremencs adoptin la mateixa estratègia davant d’aquest tema.