radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dijous, 10:00-13:00
Home General L’AMPA de Mas Prats denuncia massificació a P3 i canvis de famílies pel curs vinent

L’AMPA de Mas Prats denuncia massificació a P3 i canvis de famílies pel curs vinent

General

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1066 0

Segons ha explicat l’entitat, la primera previsió pel proper curs era poder tenir dues aules de P3 a cada escola, amb capacitat màxima de 25 alumnes per classe. Després de les preinscripcions, a Mas Prats havien demanat 37 alumnes mentre que a les Ferreries 43.

Amb aquestes dades, el Departament d’Educació, ha decidit establir una sola línia de P3 a l’escola Mas Prats, que acolliria 27 alumnes, i enviar la resta de famílies a Les Ferreries, on es preveu dues aules més amb  26 alumnes de 3 anys a cada una.

Aquest fet, segons denuncien des de l’AMPA, afecta principalment de dues maneres.

D’entrada denuncien que s’està massificant les 3 aules previstes, ja que la ràtio màxima és de 25 alumnes i les tres supererien des del primer dia aquesta xifra, amb la possibilitat que a mig curs arribin nous estudiants.

D’altra banda, denuncien que 11 famílies que havien demanat escolaritzar els seus fills a Mas Prats hauran de canviar forçosament de centre per la redistribució de la Generalitat.

N’ha parlat, en declaracions a aquesta emissora, Núria Zambrano, presidenta de l’AMPA de l’escola Mas Prats.

 

Zabrano afirma que la situació de massificació a les aules afectarà  a l’ensenyament dels alumnes de P3, en un curs en què, tal i com destaca la presidenta de l’AMPA, la tutorització és molt important.

Per tot plegat, l’AMPA de Mas Prats, conjuntament amb el suport de les altres associacions de Les Ferreries i de la Llar d’Infants Palafollets han iniciat una recollida de signatures per demanar al Departament d’Ensenyament que recitifiqui sobre la seva decisió, i atorgar 2 línies de P3 a cada escola.

Tot i que admet que és difícil que Educació canviï de parer, Zambrano es mostra esperançada per poder aconseguir les demandes.

 

Les AMPA han aconseguit entorn a les 250 signatures de diverses famílies, no només de Mas Prats sinó també de Les Ferreries i la Llar d’Infants, i ja han demanat poder reunir-se amb Serveis Territorials d’Educació al Maresme per exposar les seves reivindicacions.

Per la seva banda l’Ajuntament de Palafolls, des del mes de març està en gestions  per intentar ampliar l’oferta de P3 pel proper curs i ja ha demanat entevistar-se amb els responsables d’Ensenyament.