radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Home Comarcal La Policia Local de Blanes dona 300 bicicletes a col·lectius desafavorits

La Policia Local de Blanes dona 300 bicicletes a col·lectius desafavorits

COMPARTEIX-HO
, / 459 0

L’Ajuntament de Blanes i Càritas Interparroquial han signat recentment un conveni per la cessió d’entorn a les 300 bicicletes provinents del dipòsit de la Policia Local de Blanes, i que seran destinades a persones de col·lectius desafavorits.

Segons ha informat el consistori blanenc, el projecte ha estat promogut per la Policia Local de Blanes, que s’ha encarregat de fer la primera selecció de 300 bicicletes d’entre un total de 600 que estaven emmagatzemades al dipòsit municipal.

Es tracta de bicicletes que han estat retirades de la via pública pel cos de seguretat blanenc perquè estaven abandonades i no ha estat possible localitzar als seus propietaris, o bé perquè han comès algun tipus d’infracció, van ser immobilitzades i mai més ningú les ha reclamat.

En aquest sentit, i segons aclareix el consistori blanenc, la llei marca que les bicicletes –a diferència dels vehicles a motor- siguin tractades com qualsevol objecte perdut com els que també hi ha al dipòsit de la policia.

Si passats 15 dies el propietari no ha reclamat la titularitat, sovint les bicletes s’acaben destuint, i és per això que es va decidit signar un conveni de col·laboració amb Càritas per tal de donar una segona vida a aquest vehicles.

Aquest dimarts s’han entregat les 300 bicicletes a Càritas, que s’encarrega de posar-les a punt i d’anar-les cedint en propietat a tothom qui les pugui necessitar i que s’ajusti als paràmetres establerts. Segons queda recollit al conveni, Càritas pot encarregar-se de lliurar-les directament a persones. D’altra banda, segons apunta el consistori, també hi ha la possibilitat que Càritas les cedeixi a entitats que treballin amb persones amb risc d’exclusió social.

Segona apunta l’Ajuntament de Blanes, aquesta ha estat la segona ocasió en què la Policia Local de Blanes ha fet una tria entre les bicicletes que té guardades en custòdia al dipòsit i les ha cedit a alguna entitat sense afany de lucre. Ara fa cinc anys, ja va lliurar-ne una seixantena al programa “Bicis per a la Vida”.