radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Tardes.7Dimarts, 18:00 -19:30

i després

Informatiu VespreDimarts, 19:30-20:00
Inici » La Fundació Aspronis rep la Creu de Sant Jordi

La Fundació Aspronis rep la Creu de Sant Jordi

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 506 0

La tarda-vespre d’aquest dijous la Fundació Aspronis, nascuda fa 50 anys, va rebre un dels màxims reconeixements que atorga la Generalitat de Catalunya: la Creu de Sant Jordi.

La presidenta de l’entitat, qui ha estat al seu capdavant durant els darrers 27 anys, Ma Dolors Oms, va rebre la Creu Sant Jordi de mans del president de la Generalitat, Quim Torra.

El govern català vol reconèixer a l’entitat nascuda a Blanes però que treballa a tota la zona, pel seu treball continuat  en benefici de les persones de totes les edats amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, els col·lectius vulnerables i en risc d’exclusió social.

Amb motiu del seu 50è aniversari  l’Ajuntament de Blanes va presentar en el ple municipal de l’abril del 2018 una moció per sol·licitar a la Generalitat de Catalunya la Creu Sant Jordi per a la Fundació Aspronis.  A partir d’aquí la majoria de municipis on actua Aspronis es van sumar a la iniciativa, entre ells Palafolls, però també Malgrat, Pineda, Calella, Santa Coloma de Farners, Tordera i Tossa, a més a més del Consell Comarcal de la Selva.

A Palafolls Aspronis té la residència Pinya de Rosa des de fa més de 35 anys.

També van recollir la màxima distinció de la Generalitat els expresidents del Parlament, altres entitats del tercer sector o Leo Messi, jugador del Barça.