radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Societat Seguiment desigual de la vaga de mestres a Palafolls

Seguiment desigual de la vaga de mestres a Palafolls

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 284 0

Els sindicats i el Departament d’Educació no s’han posat d’acord i avui s’ha convocat una vaga adreçada a l’àmbit docent i personal d’adminstració i serveis dels centres, i que s’ha convocat amb caràcter general per part dels diversos sindicats del sector educatiu.

Després de la reunió mantinguda entre el sindicat USTEC i la Generalitat aquest dilluns, s’ha tirat endavant amb la vaga degut a la manca d’acord. Segons els sindicats, el departament d’Ensenyament “no ha aportat cap proposta”.

Entre d’altres reinvidiacions, els sindicats demanen recuperar l’horari lectiu anterior a les retallades, amb 18 hores setmanals a secundària i 23 a primària, reducció de les ràtios, l’increment de la plantilla en 7.000 docents i també volen que es garanteixi que no es tancarà cap grup a l’escola pública.

A Palafolls, el seguiment de la vaga ha estat desigual.

A les Ferreries gairebé la meitat del claustre de mestres ha fet vaga, cosa que ha reduït també el nombre d’alumnes que han anat a classe avui. Dels 500 alumnes només 200 han anat a l’aula avui. Maribel Queralt és la directora del centre.

A Mas Prats l’afectació ha estat menor. Han fet vaga 7 dels 36 mestres del centre i han anat a classe uns 250 alumnes aquest matí. Laura Duarte és la directora de Mas Prats.

A l’Institut el 20% dels mestres han secundat la vaga. Rosa Martínez, directora de l’Institut, explica que si el grup de classe està sencer i el mestre ha vingut a treballar, es dona la classe igual. En cas contrari, es fan activitats pedagògiques de suport, sense avançar matèria.

La vaga d’aquest dijous deixa fixats uns serveis mínims als centres d’un membre de la direcció per centre, un mestre per cada quatre aules a infantil i primària i un terç a les bressol.