radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar d'Estiu
Maria Fenoll
Diumenge, 09:00-12:00
Home Societat Es busquen famílies acollidores per les Vacances en Pau d’infants sahrauís

Es busquen famílies acollidores per les Vacances en Pau d’infants sahrauís

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 185 0

Els responsables del projecte a la nostra zona han començat ja a preparar l’estada de nens i nenes sahrauís aquest estiu a casa nostra.

Cada any acostumen a venir una desena d’infants provinents de camps de refugiats d’Algèria amb un doble objectiu. D’entrada allunyar als nens i nenes de les altes temperatures a les que s’arriba al desert on viuen i també per que l’estada d’aquests joves a Catalunya s’aprofita per fer-los passar diferents proves i revisions mèdiques bàsiques a casa nostra, però molt difícils de fer al desert algerià.

Fins fa uns anys, uns 700 joves dels campaments de refugiats visitaven Catalunya. La xifra però ha caigut per culpa de la crisi, ja que a banda de les famílies també ha afectat a les administracions, que habitualment s’encarreguen del viatge en avió dels infants.

En parla Josep Gelpí, responsable de l’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara.

L’Associació Malgrat amb el Sàhara és l’entitat que s’encarrega d’impulsar aquest projecte al nostre territori, i ja ha començat a moure el projecte d’enguany i demana més famílies acollidores.

L’estada a casa nostra té una durada de dos mesos, juliol i agost, i les famílies acollidores només cal que dediquin una mica de temps als infants i que ajudin a la interrelació dels sahrauís amb els nens d’aquí.

A Palafolls fa 2 anys que no hi venen nens i nenes sahrauís per manca de famílies acollidores.

El projecte Vacances en Pau també ajuda a visualitzar la realitat del poble Sahrauí, que viu desplaçat des de fa més de 40 anys quan el Marroc, aprofitant la debilitat de Franco,  va envair el territori del Sàhara Occidental. Un territori que, fins aquell moment, era colònia espanyola.

Des de llavors els sahrauís han hagut de viure sota el domini marroquí o desplaçats als camps de refugiats del desert algerià.

Els infants seran a Catalunya des de finals de juny fins a finals d’agost, però també a altres països europeus.

El projecte ‘Vacances en Pau’ està obert a més famílies que vulguin participar-hi, i que poden contactar amb l’adreça de correu electrònic asms@malgratambelsahara.cat o bé amb els telèfons 666 568 222 o 667 618 364.